Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Známi influenceri motivujú študentov aby nefajčili, ale inak

PR článok Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: H3KNISA)

Žiadne výchovné koncerty. Žiadne prednášky. Žiadne zákazy, príkazy, mentorovanie ohľadom fajčenie, či iných závislostí. Odborníci a pedagógovia sa zhodujú v jednom. Na mladých ľudí nefungujú. Študenti však radi diskutujú, debatujú v malých komunitách, počúvajú a akceptujú prirodzené autority a ľudí, ideálne z ich generácie, ktorí už niečo dosiahli. A to všetko prináša inovatívny a moderný koncept prevencie, projekt H3KNISA.

H3KNISA je Deň bez vyučovania na stredných školách so zaujímavými ľuďmi a spíkrami z generácie tretieho tisícročia, teda 3K. Tento inovatívny a moderný koncept prevencie závislosti od fajčenia u stredoškolákov je pripravený na odporúčaniach Európske komisie. Cieľom je priniesť problematiku fajčenia a iných závislostí mladých ľudí tak, aby zarezonovala a vyvolala u študentov záujem diskutovať a rozmýšľať nad škodlivosťou fajčenia. Tento úspešný projekt školy vítajú a nadšení sú aj študenti. Vo februári pokračoval H3KNISA na dvoch stredných školách  - na Strednej odbornej škole DSA v Trnave a na Obchodnej akadémii v Liptovskom Mikuláši.

Známi influenceri motivujú študentov
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: H3KNISA)

Bez vyučovania, v malých komunitách a bez pedagógov

Iniciatíva Na veku záleží, ktorá sa venuje už štvrťstoročie problematike fajčenia mladistvých, pripravovala H3KNISA niekoľko mesiacov s pedagógmi, odborníkmi na závislosti, influencermi, mladými ľuďmi a špecialistami na komunikáciu. H3KNISA na stredných školách je deň bez vyučovania, plný zaujímavých workshopov v malých skupinkách študentov, s inšpiratívnymi spíkrami, ku ktorým dnešná generácia študentov vzhliada a sú pre nich prirodzenými autoritami či motivátormi a od roku 2022 navštevuje stredné školy po celom Slovensku.

Známi influenceri motivujú študentov
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: H3KNISA)

Moderná prevencia závislostí detí a mladistvých na fajčení

Koncepcia celodenného workshopu H3KINSA je postavená na piatich princípoch modernej prevencie závislosti detí a mladistvých na fajčení, v súlade s odporúčaniami Európskej komisie:

  1. atraktívne témy, ktoré študenti žiadajú,

  2. rovesnícky prístup 3K generácie, generácie tretieho tisícročia,

  3. workshopy v malých skupinách,

  4. bez pedagógov a

  5. nenásilné zakomponovanie problematiky fajčenia.

H3KNISA prináša na stredné školy množstvo workshopov s motivujúcimi influencermi a mladými ľuďmi, ktorí študentov svojimi príbehmi a témami povzbudzujú a motivujú začať v pozitívnom viac nad sebou porozmýšľať, pracovať so sebou, začať konať, realizovať sa, ale aj prekonať svoje menšie, či väčšie strachy, stresy, úzkosti, obavy, komplexy. To im opäť umožní vnímať nepríjemné situácie optimistickejšie a nezaháňať stres a nudu napríklad fajčením.

Známi influenceri motivujú študentov
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: H3KNISA)

Podnikanie, financie, sebaláska, ekológia, stres či sexuálna výchova

„Témy workshopov vychádzajú z reprezentatívneho prieskumu medzi stredoškolákmi, ktorý sme v iniciatíve realizovali a z ktorého sme zistili, čo mladých ľudí trápi a teší, čo im spôsobuje stres, kto im pomáha, koho počúvajú a sledujú, s kým by sa radi stretli a hlavne aké témy im chýbajú a radi by o nich diskutovali,“ vysvetľuje koncept workshopov ambasádor H3KNISA Matúš Okajčeka, známy tiež ako influencer To je ten náš Matúš.  „O týchto témach sa chcú študenti dozvedieť viac a chcú o nich diskutovať so svojimi skúsenejšími rovesníkmi. Najväčší záujem majú stredoškoláci o podnikanie, financie, duševné zdravie, zdravý životný štýl, sebalásku, sexuálnu výchovu, kritické myslenie, cestovanie, ekológiu a ďalšie témy, ktoré dali zároveň aj hlavné rámce pre oslovovanie lektorov,“ dodal Matúš Okajček.

Známi influenceri motivujú študentov
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: H3KNISA)

Mladi mladým 

Počas dňa bez vyučovania H3KNISA si študenti vyberajú tri workshopy, ktoré ich zaujímajú, a lektorov, ktorých si chcú vypočuť. V neformálnej atmosfére sa s nimi o svoje skúsenosti a pohľad na svet aj fajčenie delí napríklad Bekim, influencer Matúš Okajček, Tatiana Kyseľová z OZ Chuť žiť, Marek Mach a Simi Jurovatá z OZ Mladí, Maroš Mušinka a Marína Bednárová z OZ Prima, slowfashion influencerka LaFlorita, Filip Schlosser z Financopédie, Miška a Denis zo Sexuálnej výchovy, travel blogger Rado Hoppej Nie je túra bez Štúra, raper Lyrik H, tréner Marek Keveš, ale aj Filip Jovanovič a Viliam Štajgár z Jovitepu, či Martin Jakubis z Haluškárne, ktorí rozbehli podnikanie na strednej škole.

V prípade záujmu môžu školy poslať prihlášku cez www.h3knisa.sk.

- reklamná správa - 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu