Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Anketu Svetové auto roka 2023 ovládol Hyundai IONIQ 6

PR článok
(Zdroj: Hyundai )

Elektrický sedan Hyundai IONIQ 6 získal prestížne ocenenie World Car of the Year 2023 – Svetové auto roka 2023. Okrem hlavného titulu si odnáša aj tituly World Electric Vehicle (Svetové elektrické auto) a World Car Design of the Year (Svetový automobilový dizajn roka).

Trojité víťazstvo na World Car Awards

Kórejská automobilka Hyundai má v tomto roku ďalší dôvod na oslavu. Jej elektrický model IONIQ 6 ovládol tohtoročné ocenenia World Car of the Year, keď získal až tri ocenenia vrátane najvyššieho – Svetové auto roka 2023. O oceneniach rozhodla medzinárodná porota, ktorú tvorilo 100 automobilových novinárov z 32 krajín.

IONIQ 6 bol za víťaza vybraný spomedzi modelov, ktoré boli uvedené na trh v roku 2022. V prípade spoločnosti Hyundai ide navyše už o druhé trojnásobné ocenenie na World Car Awards za sebou. V minulom roku porota vyhlásila za víťaza v rovnakých kategóriách model IONIQ 5.

"Som nadšený z tohto prestížneho ocenenia, ktoré sme získali dva roky po sebe. Je uznaním obrovského talentu a neúnavného úsilia všetkých zamestnancov spoločnosti Hyundai Motor Company, vďaka ktorým sme mohli uviesť na trh elektromobily ako IONIQ 6," povedal Jaehoon Chang, prezident a CEO spoločnosti Hyundai Motor Company. "Toto ocenenie posilňuje našu snahu byť globálnym lídrom v oblasti elektromobilov a pomôže posilniť naše úsilie ako poskytovateľa riešení inteligentnej mobility."

IONIQ 6 v predaji aj na Slovensku

IONIQ 6 je druhým modelom Hyundai z línie plne elektrických vozidiel IONIQ. Využíva vlastnú elektrickú platformu Electric-Global Modular Platform (E-GMP), ktorá umožňuje ultra-rýchle nabíjanie s napätím 800 V. Vďaka tomu auto poskytuje priestranný interiér a nabitie vysokonapäťového akumulátor z 10% na 80% kapacity iba za 18 minút. S ultra-nízkym koeficientom odporu vzduchu len 0,21 patrí IONIQ 6 k najaerodynamickejším a najefektívnejším elektrickým vozidlám na trhu. Jeho dojazd podľa WLTP je na jedno nabitie až do 614 km. Medzi mnohé zo zaujímavých funkcií IONIQ-u 6 patrí technológia Vehicle-to-Load (V2L), asistenčné jazdné systémy či pokročilá konektivita s aktualizáciami softvéru Over-the-Air (OTA). Priestranný a ergonomický interiér plne využíva predĺžený rázvor kolies s dĺžkou 2 950 mm a poskytuje celú radu komfortných funkcií, ako napríklad duálne farebné ambientné osvetlenie. Na Slovensku sa predáva od marca a jeho cena začína 46 490 eurách. Viac informácií o IONIQ 6 nájdete na webe www.hyundai.sk.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu