Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

K Veľkej noci patrí aj pohárik: Domáca kvalita sa hneď pozná

Kvalitná vodka PR článok Zobraziť galériu (4)
Kvalitná vodka (Zdroj: profimedia.sk)

Chystáte sa na Veľkú noc navštíviť alebo hostiť rodinu? Potom patríte k 86 percentám Slovákov, ktorí tieto dni trávia v kruhu najbližších. Veľká noc sa viac ako iné sviatky spája s prípitkom.

Niektorí po pôste, iní len preto, že je rodina zase konečne pohromade, si na Veľkú noc doprajú najkvalitnejšie potraviny – mäsové i bezmäsité pochúťky, koláče a dobroty od výmyslu sveta. Neraz sa však takéto hody zapíjajú obsahom prvej fľaše, ktorá je po ruke – často obyčajnej vodky. Prečo to túto Veľkú noc nezmeniť, nedopriať si kvalitu aj v pohári a nenaučiť sa ju správne podávať? 


„Keďže je to v našej moci, prajeme vám k Veľkej noci

veľa vône koláčov, veľa slušných šibačov,

dobrej vodky zo skleničky, vedro vody zo studničky.

Tak znie jeden populárny veľkonočný vinš. Všimnite si, že sa v ňom hovorí o DOBREJ vodke. K typickej slovenskej polievačke či šibačke by sa však hodila aj dobrá kvalitná slovenská vodka. A jednu takú v našej krajine určite máme...

Kombinácia najkvalitnejšej pšenice...

Základom pri výrobe vodky je pšenica. Tá je zároveň dôvodom, pre ktorý sa vo sviatočné dni isto oplatí siahnuť po Familia Premium vodke. V Starej Ľubovni do nej totiž vyberajú len tie najlepšie zrná. Vzniká tak nápoj kvalitný od samotných základov – teda od siatia, zberu až po výberovú pšenicu, z ktorej sa destiláciou vyrobí prvotriedny lieh. 

Tvrdá pšenica
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: GAS Familia)

...a priezračnej vody tatranských prameňov

Samozrejme, vodku treba na správnu silu doladiť vodou. Vo Familia Premium vodke nie je ani tá hocijaká. Využíva sa len voda z tatranských prameňov, ktorá je obohatená o minerálne zloženie bez akýchkoľvek nežiaducich látok, rozpustných solí či organických a bakteriálnych zložiek. Po každom filtračnom procese navyše vodka prechádza niekoľkotýždňovým zrením podľa tradičných postupov. Výsledkom je chuť, ktorú určite oceníte aj vy – a to za veľmi prijateľnú cenu.

Podávajte vodku na úrovni

Kúpa kvalitnejšieho alkoholického nápoja prináša aj ďalšiu výhodu. Lepší alkohol totiž inšpiruje k vychutnávaniu, nielen prevracaniu pohárikov, aké sa, žiaľ, s Veľkou nocou u nás neraz spája takisto. Ak neviete, ako si dobrú vodku vychutnať, prezradíme vám pár tipov. 

Ak si chcete vodku vychutnať samotnú, nechajte fľašu pár hodín pred podávaním v mrazničke (nebojte sa, určite tam nezmrzne). Tesne pred servírovaním len na minútu dajte zamraziť aj štamperlíky. Potom vytiahnite fľašu aj poháriky na stôl a nalievajte. Vodku do seba nehádžte, len si pomaly usrkávajte. Užite si ten pocit, keď držíte v rukách ľadový pohár s mrazivou tekutinou, ktorá vás však zvnútra príjemne zahreje ako ohnivá voda.

Familia Premium vodka
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: GAS Familia)

Ako na miešanie?

Keď sa povie kokteil s vodkou, väčšina Slovákov si spomenie na klasickú kombináciu džús s vodkou, ktorú obľubujú najmä mladí, prípadne na zložité barmanské miešané nápoje, ku ktorým potrebujete ingrediencie, ktoré doma obyčajne nemáte. To však nie je všetko. Existujú aj veľmi jednoduché kokteily, ktoré zvyšujú kultúru pitia a určite budú chutiť všetkým dospelým na oslave, bez ohľadu na to, ku ktorej generácii sa hlásia. 

Veď len posúďte: Veľká noc je aj oslavou jari, tak prečo si nedopriať ľahko pikantný, osviežujúci drink? Kokteil, ktorý vodku predstavil Hollywoodu sa volá Moscow Mule (Moskovská mulica). K poldeci kvalitnej Familia Premium vodky v pohári plnom ľadu pridajte trošku šťavy z limetky a zalejte zázvorovou limonádou. Pre efekt sa drink podáva v plechovej šálke, na rodinné oslavy sa hodí aj tradičný smaltovaný hrnček.

Náš druhý tip poteší všetkých milovníkov kávy. Ide o White Russian (Biely Rus), obľúbený drink Duda z kultového filmu Big Lebowski. Ako ho pripravíte? Do pohára s ľadom nalejte najskôr Familia Premium vodku, pridajte 2 centilitre kávového likéru a dolejte mliekom. A potom už len stačí zaželať na zdravie a pekné sviatky!

White Russian
Zobraziť galériu (4)
White Russian  (Zdroj: thinkstockphotos.com)

Viac o téme: Veľká nocGAS FamiliaFamilia Premium vodka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu