Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Každý človek má nejaký talent, je dôležité, aby ho objavil

Každý človek má nejaký talent, je dôležité, aby ho objavil PR článok Zobraziť galériu (4)
Každý človek má nejaký talent, je dôležité, aby ho objavil (Zdroj: Úsmev ako dar)

BRATISLAVA – Ako odomknúť vlastný potenciál, ale aj ako sa dokázať lepšie presadiť v spoločnosti, to sú témy školenia, ktoré pre mladých ľudí z detských domovov pripravila organizácia Úsmev ako dar.

Školenie je súčasťou projektu Domováci domovákom, je to jedna zo vzdelávacích a rozvojových aktivít, ktoré majú deti v detských domovoch pripraviť do života tak, aby si boli vedomé svojej hodnoty pre spoločnosť a boli schopné postarať sa o seba a neskôr aj o budúcu rodinu. K tomu malo prispieť aj stretnutie s koučom a bývalým Prezidentom pre Európu spoločnosti Microsoft Janom Mühlfeitom a so spoluzakladateľkou a lektorkou Odomykania detského potenciálu Katarínou Novotnou.

Každý človek má nejaký
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Úsmev ako dar)

,,Mám rada nové výzvy, nových ľudí, ktorí svojimi skúsenosťami dokážu obohatiť druhých. Pán Mühlfeit je veľmi uznávaný vo svojom odbore a oceňujem, že príde medzi nás a že má snahu s nami spolupracovať. Som zvedavá, čo si pre nás prichystal,“ povedala Deana Jurčová, koordinátorka projektu Domovácky parlament.

Každý človek má nejaký
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Úsmev ako dar)

Hlavným cieľom školenia bolo to, aby mladí ľudia v sebe dokázali objaviť svoj potenciál. ,,Chceme im ukázať, že každý človek má nejaký talent a môže v živote robiť niečo, čo ho baví a napĺňa. Tiež sa zameriame na inšpiráciu a prácu s naším vnútrom. Pre mladých vyrastajúcich v detských domovoch je veľmi dôležité, aby dokázali pracovať aj s vlastnou mysľou, mentálnou odolnosťou a všetkými prekážkami, ktoré im život pripravil, či ešte len prichystá,“ hovorí Jan Mühlfeit.

Každý človek má nejaký
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Úsmev ako dar)

Počas školenia sa však prednášajúci venovali aj iným témam, napríklad tomu, ako funguje náš mozog v dnešnom rýchlom svete a pripravili si aj rôzne praktické cvičenia. ,,Pre nás sú tieto semináre výnimočné, lebo možnosť pracovať práve s ľuďmi z detských domovov je aj pre nás škola života. Nemyslíme si totiž, že by sa mali až tak zle z existenčného hľadiska, ale žiaľ, často sa stretávajú s tým, že ich spoločnosť ľutuje a oni potom majú skreslený pocit, že sú menejcenní. A to nie je pravda. My ich preto chceme povzbudiť, aby na sebe pracovali, zdokonaľovali svoje schopnosti a aj vďaka tomu si mohli plniť svoje sny. Dúfam, že si spoločne užijeme skvelý deň,“ doplnila Katarína Novotná.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu