Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Ako ušetriť náklady na bývanie? Rekonštruujte!

PR článok Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: postova banka)

Niečo vyše štvrtiny Slovákov býva v nehnuteľnosti v pôvodnom stave. 22 % z nich však plánuje zmenu, najčastejšie opravu kúpeľne, obnovu kuchyne či výmenu podláh a okien. K rekonštrukcii domov a bytov nás vedie nielen túžba po zmene, ale aj snaha znížiť náklady na bývanie. Poradíme vám ako na to.

Vytvorte si časovú aj finančnú rezervu

Základom rekonštrukcie je jej dobré načasovanie a dôkladne naplánovanie každého kroku. Znížený komfort bývania, ktorý nám takéto úpravy interiéru prinášajú, sme ochotní znášať iba istý čas. Reálny časový rozvrh rekonštrukcie nás uchráni pred pocitmi beznádeje, ktoré prichádzajú s predlžujúcimi sa prácami. Pri vytváraní rozpočtu nezabudnite k materiálu pripočítať aj ďalšie pracovné pomôcky, ktoré budete určite potrebovať. Vďaka dôkladnej kalkulácii nebudete musieť robiť kompromisy alebo dokonca ústupky pri kvalite vyberaných materiálov, čo býva odborníkmi často skloňovaná chyba. Nezabudnite ani na to, že práve rekonštrukcia môže odokryť tajomstvá, o ktorých ste ani len netušili. Nielen z tohto dôvodu by jednou z položiek našej kalkulácie mala byť aj minimálne 10 percentná finančná rezerva na neočakávané výdavky. Ak si na rekonštrukciu plánujete požičať, úver si radšej o pár stovák navýšte. Pri aktuálnych úrokových sadzbách sa to na mesačných splátkach odrazí len minimálne. A ak sa predsa len vmestíte do naplánovaného rozpočtu a neminiete všetky peniaze, určite sa následne nájde mnoho možností ako ich investovať.

Ako ušetriť náklady na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: postova banka)

Rekonštruujte teraz, lacnejšie to už nebude!

Prieskum Poštovej banky naznačuje, že našinci investujú nemalé peniaze do úpravy bývania, aby ho prispôsobili svojim predstavám a vkusu. Urobila tak už viac ako polovica obyvateľstva, ktorá svoje domácnosti prerobila, vynovila a zmodernizovala. Výdavky na energie najviac ušetrí zateplenie fasády domu a výmena okien. Ak sú tieto zmeny urobené profesionálne, náklady na rekonštrukciu sa vám vrátia veľmi rýchlo. Na kvalite materiálu a odborníkov, ktorí vám poradia a príslušné práce spoľahlivo dobre zrealizujú, sa neoplatí šetriť.

Ak vám na to vlastné zdroje nestačia, na rekonštrukciu si môžete výhodne požičať. „Úver na bývanie Užitočné bývanie od Poštovej banky sa dá použiť aj bezúčelovo, napríklad na rekonštrukciu bývania, pri ktorej nepríde k výraznej zmene charakteru nehnuteľnosti. Klientom ponúkame jedinečnú šancu vylepšiť, zútulniť, upraviť svoju domácnosť s výhodným úrokom už od 0,95 % p.a., do 20. marca 2018 bez poplatku za poskytnutie úveru,“ dodáva hovorkyňa Poštovej banky Lýdia Žáčková. Viac informácií o úvere na bývanie Užitočné bývanie nájdete na www.postovabanka.sk

-Reklamná správa- 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu