Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Päť najbizarnejších dôvodov, ktoré ohrozujú vašu plodnosť a potenciu

Ilustračné foto PR článok
Ilustračné foto

Určite ste už počuli o tom, že plodnosť mužov a žien je najmä otázkou zdravej životosprávy. Vyvážená a pestrá strava, pravidelný pohyb, duševná pohoda, žiadne závislosti ako fajčenie a alkohol… A samozrejme - genetika. Na plodnosť a potenciu však vplývajú aj niektoré veci, o ktorých by ste to na prvý pohľad určite nepovedali. Ktoré to sú?

Zradný lubrikačný gél

Lubrikačné gély zvyšujú pôžitok pri milovaní – o tom niet pochýb. Ak sa však usilujete o splodenie potomka, odporúčame vám, vyskúšať radšej iné alternatívy – napríklad kokosový či horčicový olej. Klasické lubrikanty síce priamo neovplyvňujú plodnosť u žien, avšak môžu znížiť pohyblivosť spermií u mužov.

Tip: Ak chcete zvýšiť kvalitu vašich spermií, odporúčame vám vyskúšať tabletky na potenciu na prírodnej báze.

Boľavé ďasná

Ochorenia ďasien znižujú šancu počatia dieťaťa a dokážu negatívne ovplyvniť tehotenstvo. Neliečená infekcia v ústnej dutine zvyšuje riziko spontánneho potratu či predčasného narodenia dieťaťa, ako aj ochorení obličiek, srdcovo-cievnych ťažkostí či cukrovky.

Tip: Na boľavé ďasná pomôžu aj lieky z prírody. Vyskúšajte napríklad klinčekový olej, šalviu, zelený čaj či propolis.

Všadeprítomné plasty

Ftaláty, ktorých zdrojom sú plasty, znižujú počet spermií a zhoršujú ich mobilitu. Nájdete ich predovšetkým v kozmetike, ale aj v denne používaných predmetoch – v PVC podlahách, plastových fľašiach i v potravinárskej fólii.

Tip: Ak chcete zvýšiť vašu plodnosť, vyhýbajte sa kozmetike, ktorá obsahuje parabény a uprednostňujte v domácnosti výrobky z prírodných materiálov (drevo, korok, sklo, papier…).

Ponocovanie pri umelom svetle

Za normálnych okolností sa večer spolu s ubúdajúcim prirodzeným osvetlením uvoľňuje hormón spánku melatonín, ktorý nám zabezpečí pokojný nočný spánok. Menej známou funkciou tohto hormónu však je, že chráni vajíčko pred oxidačným stresom a zvyšuje tým šancu, že počatie bude úspešné.

Tip: Dámy, ktoré usilujú o splodenie dieťaťa, by si namiesto ponocovania pri lampe alebo počítači mali dopriať aspoň 8 hodín spánku denne, v súlade s prirodzeným biorytmom ich tela.

Spracované mäso

Ak sú slanina, klobásky, salámy a párky vašou slabosťou a túžite po prírastku v rodine, mali by ste tieto lahôdky obmedziť. Spracované mäso je karcinogén. Podľa výskumu Americkej spoločnosti pre reprodukčnú medicínu je potencia mužov pravidelne konzumujúcich tieto výrobky až o 28 % nižšia než u mužov, ktorí uprednostňujú mäso spracované tradičným spôsobom (varením, pečením alebo grilovaním).

Tip: Pre podporu potencie mužov je obzvlášť vhodné kuracie mäso, bohaté na aminokyselinu L-arginín.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu