Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Táto žena prežila 20 rokov utrpenia, strachu, otrokárstva...

Kniha Krvavé jahody Zobraziť galériu (2)
Kniha Krvavé jahody

Neuveriteľný, ale kruto skutočný príbeh: desivé svedectvo Věry Sosnarovej, ktorá bola v roku 1945 deportovaná ako 14 ročná spolu so svojou 9 ročnou sestrou Naďou a ich matkou z Brna do Sovietskeho zväzu.

V gulagoch na Sibíri prežívali hrôzy stalinského teroru. Po nekonečne dlhých 20 rokoch sa jej podarilo so sestrou vrátiť späť do Českosloveska a po 30 rokoch mlčania sa odhodlala vyrozprávať svoj životný príbeh. Prežila peklo na zemi.

17. máj 1945

14 ročná Věra, 9 ročná sestra Naďa a ich matka sú zatknuté a následne deportované na Sibír, kde prežívajú hrôzy stalinského teroru!

„Nesmeli sme sa skoro vôbec baviť. Keď sme niečo povedali, Rusi na nás vrieskali. Viete, koľkokrát ma znásilnili, kým sme dorazili na miesto? Také hoväda. Priamo vo vagóne. Hrôza.“

„Matku niekoľkokrát vypočúvali a mlátili. Videla, ako jej znásilňujú deti a nemohla ich brániť, pretože by jej hneď odsekli hlavu."

Súčasťou knihy Krvavé jahody je doposiaľ nepublikovaný rozhovor s pani Věrou Sosnarovou, v ktorom doplnila a objasnila niektoré udalosti.

"Odpustiť môžem, ale nikdy nezabudnem."

Věra Sosnarová

Kniha Krvavé jahody sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber možný až na 101 pobočkách po celej SR >>

Viac o téme: Kniha Krvavé jahody
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu