Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Máte doma malého vedca-výmyselníka? Potom je táto kniha pre neho!

PR článok Zobraziť galériu (2)

Ak chcete deťom priblížiť vedu, touto knihou to urobíte zábavne, pútavo a pritom bezpečne. Veď najviac inšpirácie nájdu mladí výskumníci najmä tam, kde to určite nečakajú – doma. Naša chladnička, komora aj zásuvka s odloženými vecami – to sú miesta, kde sa ukrývajú skutočné poklady.

V knihe Zábavné vedecké pokusy pre deti je 52 pokusov, ktoré si nevyžadujú špeciálne vybavenie ani nebezpečné chemikálie. Úplne postačí materiál, ktorý doma bežne máte, napríklad mlieko, alobal alebo aviváž.

Pokusy deťom pomôžu pochopiť základné princípy fyziky, chémie či biológie.

Okrem 52 experimentov nájdete v knihe tipy, ako si viesť zápisky a zaznamenávať výsledky pozorovania. Tiež návrhy na ďalšie pokračovanie experimentov a zrozumiteľné vysvetlenie fyzikálnych a chemických javov.

 

Zázračný odvar meniaci farbu

Bublinky v balóne

Kryštálové lízanky

Trik s obrusom

Vajíčko vo fľaši

Odoberanie DNA

Ľad na šnúrke

 

To je len pár pokusov, ktoré nájdete v knihe Zábavné vedecké pokusy pre deti.

Kniha je rozdelená na 12 kapitol ako Úžasná mikrobiológia, Šokujúca veda, Zaujímavá botanika, Fyzika v pohybe, či Chemické reakcie.

Každý pokus sa skladá z úvodného textu, v ktorom sa dozviete všetko, čo potrebujete o zisťovanom jave a odborných pojmoch. Každý návod je rozdelený na rovnaké časti, jednoduchý postup – materiál, bezpečnosť, protokol, rámček veda skrytá za zábavou a ďalšie možnosti.

Autorka Liz Lee Heinecke skombinovala svoje skúsenosti mamy a vedkyne a vytvorila experimenty, ktoré sú bezpečné pre malých zvedavcov, ale budú sa páčiť aj starším experimentátorom. A čo je najdôležitejšie, dajú sa robiť doma v kuchyni.

Kniha Zábavné vedecké pokusy pre deti - pre malých vedcov – sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber možný až na 101 pobočkách po celej SR >>

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu