Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Veľký prieskum medzi Slovákmi: Najhoršie rany osudu, ktoré vám dokázali zničiť Vianoce

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Vianoce sú tu, čo nevidieť. Naháňame sa za darčekmi a úpenlivo rozmýšľame, čo vytvorí úsmev na tvárach našich najbližších, či čo im urobí najväčšiu radosť. Každý sa teší na spoločné chvíle oddychu a pohody v rodinnom kruhu. Nás zaujímalo, čo by vám vedelo najkrajšie sviatky v roku pokaziť.

Ak by sme mali odpovede respondentov zhrnúť, Slovákom by sviatky určite pokazila nejaká choroba blízkeho, úmrtie v rodine, hádka, či neprítomnosť milovaných ľudí pri slávnostnej večeri. Smútok v srdciach by rozhodne nastal aj vtedy, keby ste museli sviatky tráviť sami. K nepotešujúcej udalosti patrí aj situácia, keby vás alebo člena rodiny nečakane povolal šéf do práce. 

Situácie, ktoré píše sám život 

"Na svoje prvé spoločné Vianoce s frajerom po tom, čo sme sa nasťahovali, nikdy nezabudnem. Pri príprave sviatočného obeda som zistila, že k tomu šalátu nemám mäso. Všetky obchody boli zatvorené a ja som so slzami v očiach servírovala majonézový šalát s plátkovou šunkou z vákuového obalu," povedala nám Zuzka. 

Veľký prieskum medzi Slovákmi:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinksktock.com)

O svoj vlastný nepríjemný zážitok sa s nami podelila aj Olinka. "Ja som to zažila na vlastnej koži, keď som bola po operácii. Šesť týždňov som nemohla sedieť v aute a prevoz bol možný len v sanitke na lehátku. Za prevoz som musela platiť a konečná cena sa vyšplhala na takú sumu, že som si to nemohla dovoliť a ani som nebola ochotná toľko zaplatiť, takže som nemohla stráviť Vianoce so svojou rodinou," zverila sa nám a pokračovala: "Síce rodina došla ku mne a spravili mi Vianoce, no nebolo to už to tradičné. Bola som smutná z toho, že od 18. roku pracujem a platím dane, odvody a sú obyvatelia, ktorým zdravotníctvo doslova robí taxislužbu – opilcom, feťákom, častokrát v prípadoch, keď to vôbec nepotrebujú a len zneužívajú systém."

Slovákov by určite nepotešilo, keby sa dozvedeli, že im počas vianočných radovánok v zimnej prírode vykradli dom, niekto cudzí vybielil bankový účet, alebo by mu šéf sms-kou oznámil, že ho vyhadzuje z práce. Rovnako by vás zasiahol aj rozchod s blízkym človekom. 

darčeky, vianoce, peniaze, nákupy,
Zobraziť galériu (3)

Ach, tá svokra

Z menších existenčných problémov, ktoré by Vianoce dokázali pokaziť, patrí málo snehu alebo žiadny. "Mne by najviac pokazilo Vianoce, ak by ľudia, s ktorými ich trávim, chytali malicherné, povýšenecké a panovačné nálady," povedala nám Elenka. "Keď si odmyslím nejaké pohromy a choroby členov rodiny, tak dokonale dokáže pokaziť Vianoce, keď svokra priamo pri stromčeku frfle na darček... Moja mamina sa nikdy netvárila otrávene, aj keď v podstate nič nedostala alebo len nejakú blbosť, ešte keď sme boli malí a otec je otec. Prosto, vytvárala atmosféru a netvárila sa ako malé urazené decko," zdôverila sa nám Kristína.  


Prečítajte si aj:

Dôchodcovia čakali na túto správu celý rok: Vypočítajte si, aký veľký darček dostanú na Vianoce


K poriadne nepríjemným situáciám, ktoré by ste nechceli počas sviatkov zažiť a ktoré by zasiahli celú rodinu, rozhodne patrí prasknutý radiátor alebo nefungujúci kotol a "opitý pán na havarijnej pohotovosti",  uviedla Katka. Povabila aj odpoveď Erika, ktorý na otázku "Čo by vám dokázalo pokaziť Vianoce," pohotovo reagoval: "Svokra".

Dospelí sa zhodli

Či už sú Vianoce na ľade alebo na blate, či sú doma alebo u rodičov, všetci sa zhodneme na jednom: "Pokiaľ sme všetci spolu ako každý rok a nič nás nesužuje, tak sú Vianoce také, aké majú byť. Keď je dáky ten stromček a čo do úst, nálada sa spraví." Prajeme vám teda šťastné a veselé bez akýchkoľvek katastrof.   

 

Viac o téme: SkazaVianoce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu