Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Abrini a ďalší podozriví z útokov sa dozvedeli tvrdý verdikt: Sudca ich rozhodne nepotešil

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

BRUSEL - Belgický sudca nariadil dnes ďalší mesiac vyšetrovacej väzby pre Mohameda Abriniho a ďalších piatich podozrivých v prípade vyšetrovania teroristických útokov v Bruseli a Paríži. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na oznámenie belgickej prokuratúry.

Mohamed Abrini sa vyšetrovateľom priznal, že je "mužom v klobúku", ktorého zachytili bezpečnostné kamery na bruselskom letisku Zaventem tesne pred útokmi z 22. marca. Abriniho spolu s ďalšími piatimi podozrivými zaistili pri piatkovej policajnej operácii v Bruseli. Úrady po ňom pátrali aj v spojitosti s vlaňajšími teroristickými útokmi v Paríži, ktoré si 13. novembra vyžiadali najmenej 130 obetí na životoch a stovky zranených.

Abriniho v nedeľu belgická prokuratúra obvinila z vrážd, pokusov o vraždu a účasti na aktivitách teroristickej skupiny v súvislosti s útokmi v Bruseli. Už v sobotu voči nemu vzniesli obvinenia z terorizmu v súvislosti s útokmi v Paríži a Bruseli. Belgickí a francúzski vyšetrovatelia už v rámci vyšetrovania týchto teroristických útokov zatkli desiatky podozrivých.

Mohamed Abrini
Zobraziť galériu (2)
Mohamed Abrini

Viac o téme: Mohamed Abrini
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu