Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ďalšie šokujúce detaily o teroristoch z Bruselu: Vedelo sa o nich už šesť dní pred útokmi!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

BRUSEL/HAAG - Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) poskytol šesť dní pred teroristickými útokmi v Bruseli, ktoré si vyžiadali viac ako tri desiatky obetí, holandským úradom informácie o dvoch z páchateľov - bratoch Bakraouivcoch; ich kriminálnej a radikálnej minulosti.

Na pôde holandského parlamentu v Haagu to v utorok uviedol tamojší minister spravodlivosti Ard van der Steur, informovala agentúra MTI.

Podľa ministrových slov FBI informoval o bratoch Ibrahimovi a Khalidovi Bakraouivcoch holandské orgány 16. marca. Už o deň neskôr - 17. marca - holandské úrady nadviazali priamy kontakt s partnermi z Belgicka, dodal.

Šéf federálnej belgickej polície Claude Fontaine však v reakcii vyhlásil, že v rozpore s tvrdeniami holandského ministra nedostali z Holandska žiadne informácie o bratoch Bakraouivcoch.

Ako je známe, Ibrahim sa 22. marca odpálil na bruselskom letisku Zaventem, zatiaľ čo Khalid len o čosi neskôr na stanici metra Maelbeek.

Pri útokoch bol zabitý aj občan Poľska, potvrdila Varšava

Poľské ministerstvo zahraničných vecí dnes oznámilo, že medzi obeťami minulotýždňových teroristických útokov v Bruseli je aj občan Poľska.

Ďalší traja Poliaci, ktorí utrpeli zranenia pri bombových výbuchoch, sa stále nachádzajú v nemocnici, citovala ministerstvo poľská tlačová agentúra PAP.

Belgická prokuratúra v utorok uviedla, že identifikovaných bolo všetkých 32 osôb zabitých pri útokoch na bruselskom letisku a stanici metra. Belgická ministerka zdravotníctva Maggie De Blocková v ten istý deň na Twitteri napísala, že pri útokoch zahynulo 32 ľudí a 340 utrpelo zranenia.

Viac o téme: BruselBelgicko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu