Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

SKOK! predstavil volebnú kandidátku: Dvojkou je najkrajšia politička minulých volieb

(Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Strana Skok zostavila kandidačnú listinu do parlamentných volieb tak, aby odrážala dve hlavné programové priority strany. Ako povedal dnes novinárom predseda Skoku Juraj Miškov, sú to tvorba pracovných miest a školstvo.

Kandidátku vedie práve Miškov. Z druhého miesta kandiduje bratislavská komunálna politička Katarína Augustinič. Tú vybrali čitatelia Topiek ako najkrajšiu kandidátku do volieb v roku 2012. Trojkou na kandidátke je poslanec NR SR Daniel Krajcer. Poslanec NR SR Jozef Kollár má na kandidátke poradové číslo 4. Najnižšie z poslancov NR SR je Martin Chren, ktorý kandiduje zo šiesteho miesta. Okrem štvorice súčasných zákonodarcov má skúsenosti s vrcholovou politikou aj Ľubica Navrátilová, ktorá bola poslankyňou NR SR za SDKÚ-DS a neskôr za Slobodné fórum. Tá bude kandidovať z 19. miesta. Slovensko chcú kandidáti Skoku prebrázdiť na netradičnom žltom školskom autobuse, ktorý má poľské evidenčné číslo.

Tvorba pracovných miest a vzdelávanie sú podľa Miškova najdôležitejšie oblasti pre budúcnosť Slovenska. „Mnohí naši kandidáti vytvárajú pracovné miesta pre ostatných. Rozumejú, čo ekonomika potrebuje a majú jasný plán, ako zvýšiť platy a znižovať nezamestnanosť,“ uviedol. Takmer desatinu miest podľa neho na kandidátke obsadili odborníci na školstvo a 

Cieľom Skoku bolo podľa Jozefa Kollára pritiahnuť do politiky nových ľudí. „Odborníkov a občiansky aktívnych ľudí. Preto je na našej kandidátke niekoľko súčasných i bývalých komunálnych politikov,“ povedal. Podľa Krajcera sú na kandidátke rovnocenne zastúpené všetky regióny. 

Viac o téme: Daniel KrajcerJuraj MiškovKatarína AugustiničSKOK!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu