Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Nehoda v Srbsku: Prevrátilo sa auto s migrantmi, najmenej dvaja zahynuli

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BELEHRAD - Najmenej dvaja migranti zahynuli a desať utrpelo zranenia, keď sa na diaľnici v strednom Srbsku prevrátilo kombi vozidlo vezúce migrantov. Informovala o tom miestna polícia a zdravotníci.

K nehode došlo v blízkosti mesta Niš, ležiacom približne 220 kilometrov južne od Belehradu. Auto s migrantmi v snahe uniknúť pred policajnou hliadkou vrazilo do ochrannej diaľničnej bariéry a prevrátilo sa. Vodičovi sa podarilo utiecť. 

Dvaja mŕtvi migranti pochádzajú z Afganistanu. Väčšina z desiatich zranených, z ktorých polovicu tvoria deti, je vo vážnom stave. Jednému z pacientov museli amputovať obe nohy. Po uzavretí takzvanej balkánskej trasy uviazli v Srbsku tisíce migrantov, ktorí sa s pomocou pašerákov pokúšajú dostať do bohatých krajín západnej Európy.

V Belgicku našli v dvoch kamiónoch skrývajúcich sa migrantov

Desiatku skrývajúcich sa migrantov našla dnes polícia v nákladnom vozidle v belgickom meste Boortmeerbeek. Vodič iného nákladného auta na západe Belgicka zase objavil v prepravnom priestore šiestich Iračanov. Obom udalostiam sa už venujú príslušné úrady.

Prvé z týchto nákladných vozidiel vyrazilo dnes ráno z Nemecka s nákladom liekov do belgického mesta Boortmeerbeek neďaleko Bruselu. Keď vodič prišiel do cieľa, so spolujazdcom si všimli, že pečať na prepravnom kontajneri je poškodená, informovala belgická televízna a rozhlasová organizácia RTBF. Dvojica vodičov skontaktovala políciu, ktorá v prepravnom priestore našla desiatku migrantov. Polícia zavolala na miesto pracovníkov cudzineckého úradu, ktorí si čiernych pasažierov zobrali na starosť. Prokuratúra spustila vyšetrovanie s cieľom zistiť, ako sa do vozidla dostali.

Šesticu Iračanov zas objavil nemecký vodič nákladného vozidla pri vykládke v mestečku Avelgem na západe Belgicka. Šesťčlenná iracká rodina sa priznala, že prevádzačom zaplatila 1.500 eur. Do vozidla sa zrejme dostala počas nočnej zastávky vodiča, ktorý si na parkovisku zdriemol. Rodinu z miesta nálezu odviezol cudzinecký úrad.

Viac o téme: MigrantiSrbsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu