Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Najvyšší čas zastaviť migrantov, varuje analytik: Nebuďme naivní, útoky budú pokračovať!

(Zdroj: SITA, TASR)

BRUSEL - Teroristické útoky na letisku a v metre v Bruseli sú demonštráciou sily teroristov a reakciou na zadržanie predpokladaného hlavného strojcu vlaňajších parížskych útokov Salaha Abdeslama. Uviedol dnes bezpečnostný analytik Juraj Zábojník.

"Nie je to prekvapujúce, že došlo k útokom, ak si mysleli, že chytili Abdeslama a je tomu koniec, tak to bolo naivné. Dnes išlo o demonštráciu sily a teroristických aktivít. Je najvyšší čas, aby si Európska únia začala čistiť prostredie a zastavila nápor imigrantov, lebo ju nečaká nič dobré. Treba zmeniť štýl európskej politiky a keď to nepôjde, tak vymeniť lídrov EÚ, k čomu to aj smeruje," vyslovil svoj názor Zábojník.

Abdeslama zadržali v bruselskej imigrantskej štvrti Molenbeek 18. marca. Belgický minister vnútra Jan Jambon v pondelok (21.3.) oznámil, že krajina je v stave vysokej pohotovosti v súvislosti s obavami, že za Abdeslamovo zadržanie by sa niekto mohol pokúsiť pomstiť. "Vieme, že odhalenie jednej (teroristickej) bunky môže ďalšie primať k akcii. V tomto prípade sme si toho vedomí," dodal minister pre belgický rozhlas.

Viac o téme: BruselAbdeslamVýbuchy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu