Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Migranti vyrazili pešo do Rakúska: Stovky ich utiekli z tábora

Tisíce migrantov prekročilo Dunaj a smerujú ďalej do Rakúska
Tisíce migrantov prekročilo Dunaj a smerujú ďalej do Rakúska (Zdroj: SITA)

BUDAPEŠŤ - Stovky migrantov sa dnes vydali pešo z budapeštianskej Východnej železničnej stanice s vyhlásením, že smerujú do Rakúska. Polícia medzitým oznámila, že približne 300 utečencov utieklo zo záchytného tábora v obci Röszke pri srbskej hranici. Informovali o tom agentúry Reuters a APA.

Migranti vyrazili pešo z hlavnej železničnej stanice v Budapešti po tom, ako sa nemohli dostať na vlaky k rakúskej hranici. Maďarsko vo štvrtok zrušilo všetky vlaky do západnej Európy. Podľa APA kričali pochodujúci "Austria, Austria", čo je anglický názov Rakúska.

Maďarská polícia oznámila, že asi 300 migrantov dnes uniklo zo zberného tábora v Röszke neďaleko hranice so Srbskom, odkiaľ časť z nich utekala k diaľnici do Budapešti a časť podľa miestnych médií k obci Röszke, ležiacej pri Segedíne.

Polícia uviedla, že migrantov prenasleduje a zastavila premávku na diaľnici. Maďarská televízia priniesla zábery poriadkovej polície obklopujúcej tábor. V tom podľa polícia ostáva 2300 migrantov, ktorí sa vyhrážajú, že tiež utečú, ak ich požiadavky nesplnia do dvoch hodín. Nie je známe, čo presne žiadajú, podľa správ sa však sťažujú, že v tábore musia čakať pridlho.

Viac o téme: MigrantiMaďarskoRakúsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu