Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO Česká reštaurácia si zavarila, zverejnila škandalózny nápis: Pre migrantov nevaríme!

Majiteľ reštaurácie chcel vraj vyjadriť svoj názor Zobraziť galériu (3)
Majiteľ reštaurácie chcel vraj vyjadriť svoj názor (Zdroj: Grand Italia)

HRUŠOVANY NAD JEVIŠOVKOU – Talianska pizzeria v českých Hrušovanoch nad Jevišovkou čelí potýčkam so zákonom aj zákazníkmi. Na svojom facebookovom profile totiž zverejnila obrázok s diskriminačným nápisom namiereným proti utečencom.

„V našej reštaurácii pre migrantov nevaríme!“ zverejnila na Facebooku česká reštaurácia Grand Italia v Hrušovanom nad Jeviškou a pod kontroverzné slová pridala aj nápis STOPISLAM. Podľa portálu Echo24.cz, ktorý na prípad upozornil, sa majiteľ reštaurácie Tomáš Ševčík snažil svoj príspevok zmierniť po tom, ako dostal desiatky sťažností od občanov a potenciálnych zákazníkov.

Slováci zvládli obrovské utečenecké vlny a nevedeli o tom: Migranti nám môžu pomôcť!

FOTO Česká reštaurácia si
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Grand Italia)

„Varíme pre cudzincov, legálnych migrantov, Čechov atď. Večer som bol označený za nácka, pretože som vyslovil svoj názor na problém s utečencami a došlo 200 záporných reakcií, urážok, hrozieb,“ uviedol majiteľ pizzerie. Dodal, že mu prekážajú ilegálni utečenci, ktorí si robia nároky úplne na všetko a nesúhlasí s politikou EÚ a ČR.

Zareagovali aj Slováci

Hoci sa medzi zákazníkmi našli aj takí, ktorí s nápisom súhlasili, mnohí ho odsúdili. Napríklad aj Slovenka, ktorú odkaz reštaurácie vystrašil: „No to už k vám, ako Slovenka, nepôjdem. No čo už. A budem varovať aj ďalších migrantov.“  Odkaz rovnako pobúril aj zákazníka Jakuba: „Ako spoznáte imigranta od turistu? A moja druhá otázka je k textu stop islam. Znamená to, že moslimov nebudete obsluhovať? Ak to tak skutočne bude, tak ako spoznáte moslima?“

FOTO Česká reštaurácia si
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Grand Italia)

Kvôli príspevku zrušila svoje vystúpenie v reštaurácii aj hudobníčka Tereza Holubová. Reagovala, že s názorom reštaurácie nesúhlasí a je jej ľúto, že niekto takto uvažuje. Nápis reštaurácie vzbudil aj pozornosť kriminálnej polície, ktorá sa prípadom aktuálne zaoberá.

Viac o téme: NápisUtečenciPizzeriaMigrantiGrand Italia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu