Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Samovražedný úrok v Bagdade si vyžiadal 15 mŕtvych: Medzi obeťami traja policajti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Karim Kadim)

BAGDAD - Najmenej pätnásť ľudí zahynulo a ďalších minimálne 45 osôb utrpelo dnes zranenia pri útoku samovražedného atentátnika, ktorý sa neďaleko policajného kontrolného stanovišťa v južnej časti irackej metropoly Bagdad odpálil v nákladnom aute plnom výbušnín.

Podľa miestnych predstaviteľov sa útočník odpálil dnes večer v ťahači s cisternovým návesom naloženým výbušninami. Okrem najmenej dvanástich civilistov sa obeťami útoku stali aj traja policajti. Viacero príslušníkov irackej polície je údajne aj medzi zranenými.

K zodpovednosti za dnešný útok sa bezprostredne po jeho uskutočnení nikto neprihlásil, avšak spôsob, akým bol vykonaný, nasvedčuje tomu, že za ním stojí extrémistická organizácia Daeš. Iracké vládne sily bojujú proti Daešv západnej časti mesta Mósul, kde sa stretávajú s húževnatým odporom islamistov.

Ofenzíva na znovudobytie druhého najväčšieho irackého mesta sa začala 17. októbra s podporou vojenskej koalície vedenej USA. Odvtedy sa podarilo dobyť veľkú časť Mósulu, pričom jeho východnú časť vyhlásila iracká vláda za oslobodenú už v januári.

Viac o téme: Samovražedný útokIrakBagdadDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu