Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Taliansko v pozore: Varovanie pred možnými teroristickými útokmi, džihádisti z Daeš sú v krajine!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

RÍM - Talianske tajné služby varovali pred teroristickými útokmi v krajine. Hrozbu teroristických akcií považujú za konkrétnu, a to kvôli prítomnosti džihádistov z Daeš v Taliansku a jeho účasti na operáciách medzinárodnej koalície proti Daeš.

Vyplýva to z obsahu správy tajných služieb, ktorú dnes zverejnili v parlamente v Ríme. Podľa nej existuje nebezpečenstvo radikalizácie osôb, ktoré sa do Talianska dostali v rámci pretrvávajúcej migračnej vlny a z dôvodu absentujúcich možností integrácie sa môžu cítiť zradené a frustrované. Napriek enormným bezpečnostným opatreniam preto nemožno vylúčiť v budúcnosti veľké teroristické útoky. Medzi najohrozenejšie lokality patrí Rím, respektíve Vatikán ako sídlo pápeža a teda metropola kresťanstva.

Taliansky premiér Paolo Gentiloni vyzdvihol v tejto súvislosti významné preventívne opatrenia tajných služieb a bezpečnostných zložiek. "Pracujeme tvrdo, aby sme našim občanom garantovali vysokú mieru bezpečnosti," vyhlásil a dodal, že viac bezpečnosti nesmie znamenať menej slobody.

Viac o téme: TerorizmusRímTalianskoDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu