Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Daeš pocítil tvrdý ruský úder: Šesť bombardérov zaútočilo na sýrske mesto

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

RAKKA - Šesť ruských diaľkových bombardérov Tu-22M3 zaútočilo dnes na pozície teroristickej organizácie Daeš pri sýrskom meste Rakka. Zasiahli aj závod na výrobu chemickej munície. Informovalo o tom ruské ministerstvo obrany.

"Šesť diaľkových bombardérov Tu-22M3, ktoré vzlietli zo základne v Rusku, vykonali cielené útoky s vysokovýbušnými trieštivými bombami na zariadenia teroristickej organizácie nazývanej Islamský štát, a to juhovýchodne, severne a severozápadne od Rakky," citovala z vyhlásenia ministerstva agentúra TASS.

"Útok zlikvidoval veľký sklad obsahujúci zbrane, muníciu a pohonné hmoty a mazivá v blízkosti Rakky, závod na výrobu chemickej munície na severozápadnom okraji mesta a veľký poľný výcvikový tábor. Teroristi utrpeli ťažké materiálne škody. Veľké množstvo ozbrojencov bolo zabitých," uviedlo ministerstvo. 

Dodalo, že bombardéry sprevádzali stíhačky Su-30SM a Su-35S, ktoré vzlietli z ruskej leteckej základne Humajmím v sýrskej provincii Lázikíja. Tento mesiac išlo o druhý podobný úder. Šesť diaľkových bombardérov Tu-22M3 zaútočilo 8. augusta aj na pozície Daeš pri meste Palmýra. Predtým tieto stroje útočili v Sýrii 12., 14. a 21. júla.
 

Viac o téme: RuskoSýriaDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu