Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Daeš pripravuje masívnu ofenzívu: Džihádisti majú nový cieľ, zaútočia na toto miesto!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

SOUL - Teroristická organizácia Daeš si vytipovala dve americké vojenské základne v Južnej Kórei ako prípadné terče útoku. Informovala o tom dnes juhokórejská tlačová agentúra Jónhap, ktorá sa odvolala na štátnu tajnú službu.

Národná spravodajská služba (NIS) uviedla, že základne na západnom pobreží - Pchjongtchek, južne od hlavného mesta Soul, a Kunsan - boli určené ako miesta útoku, ale medzi terčmi sa nachádzala tiež nemenovaná juhokórejská charitatívna organizácia.

"Daeš šíri údaje o lokalitách týchto zariadení a informácie o jednotlivcoch, pričom vyzýva svojich sympatizantov po celom svete, aby podnikali odvetné údery v prospech moslimov," oznámila NIS. Zatiaľ nie je jasné, či sú spomínané ciele bezprostredne ohrozené, napísala dnes svetová agentúra DPA.

Tajná služba uviedla, že upovedomila štátnu políciu a americkú armádu a sprísnila preventívne bezpečnostné opatrenia.Daeš vyzval na útoky prostredníctvom internetovej odkazovej služby Telegram, pričom na zoznam zaradil základne USA a NATO v 21 krajinách. V Južnej Kórei je rozmiestnených približne 28.500 amerických vojakov.

Viac o téme: Južná KóreaDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu