Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Daeš sa prihlásil k ďalším vraždám: Zabili guvernéra a šesť ďalších ľudí v Jemene

V Adene zabili bojovníci Daeš guvernéra a šesť ľudí
V Adene zabili bojovníci Daeš guvernéra a šesť ľudí (Zdroj: YouTube)

KÁHIRA – Militantná extrémistická skupina Daeš sa prihlásila k bombovému útoku v jemenskom meste Aden, pri ktorom dnes zahynul tamojší provinčný guvernér Džaafar Muhammad Saad. Podľa agentúry Reuters príslušné vyhlásenie zverejnila prostredníctvom nešpecifikovanej internetovej služby, pričom potvrdila, že pri atentáte bolo použité auto naložené výbušninou.

Guvernér Saad, niekdajší generál armády marxistického Južného Jemenu, bol vymenovaný do funkcie v októbri. Miestne zdroje spočiatku uvádzali, že namiesto auta naloženého výbušninou proti nemu použili reaktívne granáty.

Guvernér jemenskej provincie Aden zahynul pri bombovom útoku 

Guvernér jemenskej provincie Aden zahynul dnes pri bombovom útoku, ktorý si vyžiadal ďalších najmenej šesť mŕtvych spomedzi členov jeho sprievodu. Podľa miestnych obyvateľov a predstaviteľa, na ktorých sa odvoláva agentúra Reuters, vrazil samovražedný útočník svojím autom do kolóny guvernéra Džaafara Muhammada Saada, keď prechádzal cestou do práce západnou časťou mesta Aden. Výbuch si okrem obetí na životoch vyžiadal i viacero zranených.

Aden je v súčasnosti pôsobiskom medzinárodne uznávanej vlády Jemenu. Leží na pobreží rovnomenného zálivu je druhým najväčším mestom Jemenu a v súčasnosti je pôsobiskom tamojšej medzinárodne uznávanej vlády, ktorá v rámci občianskej vojny bojuje proti šiitským povstalcom známym ako húsíovia.

Viac o téme: JemenAdenDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu