Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tak toto je masaker: V Jemene brutálne zabili najmenej 15 policajtov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SANÁ - Pri nálete arabskej koalície v Jemene zahynulo v noci na dnes najmenej 15 policajtov a ďalších vyše 20 osôb utrpelo zranenia. Terčom leteckých úderov sa stali policajné budovy a veliteľstvo dopravnej polície v jemenskej metropole Saná, uviedla agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne lekárske a policajné zdroje. Iné zdroje hovoria až o 25 mŕtvych.

Vlani v decembri začali vo Švajčiarsku mierové rozhovory o Jemene, zatiaľ ale nepriniesli žiadny výsledok. O ukončení viac ako desať mesiacov trvajúcej občianskej vojny rokovali zástupcovia bojujúcich táborov, teda šiitských povstalcov a vlády prezidenta Abdar Rabbúa Mansúra Hádího. Ďalšie kolo rozhovorov sa zrejme uskutoční po 20. januári.

Do konfliktu vlani v marci na strane jemenského prezidenta Hádího vstúpila koalícia pod vedením Saudskej Arábie, ktorej sa v lete podarilo oslobodiť juhojemenský Aden. Do neho sa potom zo saudskoarabského exilu presunula vláda i prezident. Konflikt si podľa OSN doteraz vyžiadal cez 6000 mŕtvych, polovicu z nich tvoria civilisti.

Viac o téme: JemenSaná
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu