Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Briti vo veľkých obavách: Hrozí britskej kráľovnej atentát zo strany IS?!

Britská kráľovná Alžbeta II.
Britská kráľovná Alžbeta II. (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Radikáli z hnutia Islamský štát (IS) údajne plánujú atentát na britskú kráľovnú Alžbetu II. Stať sa to má budúcu sobotu v Londýne počas osláv výročia kapitulácie Japonska. Vo svojom dnešnom vydaní to napísal denník The Mail on Sunday. Bezpečnostná služba MI5 teraz zvádza boj s časom, londýnska polícia však ľuďom odkazuje, aby plány na budúci víkend nerušili a na oslavy prišli.

Britský denník uvádza, že útok na kráľovnú chystajú velitelia IS v Sýrii, vykonať ho ale majú britskí džihádisti. Tí vraj majú odpáliť bombu počas slávností v centre Londýna, na ktorých sa okrem kráľovnej a ďalších členov kráľovskej rodiny očakávajú tisíce ľudí.

"Aj keď nebezpečenstvo medzinárodného terorizmu v Británii zostáva vysoké, chceli by sme verejnosť uistiť, že naše bezpečnostné plány pre verejné podujatia neustále aktualizujeme," povedal podľa webu The Daily Telegraph hovorca metropolitnej polície. "Odporúčame ľuďom, aby na verejné podujatia chodili ako doteraz," dodal. Buckinghamský palác sa k údajnej hrozbe teroristického útoku odmietol vyjadriť.

Počas osláv kapitulácie Japonska sa kráľovná so svojím manželom princom Philipom, vojnovými veteránmi a bývalými vojnovými väzňami zúčastní omše v jednom z kostolov v centre britskej metropoly. Slávnosti budú pokračovať za účasti princa Charlesa, jeho ženy Camilly, významných osobností verejného života a veteránov. Čaká ich prehliadka historických lietadiel alebo obrad s kladením vencov.

Viac o téme: Kráľovná Alžbeta II.Islamský štát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu