Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Ďalší krvavý útok teroristov: Islamský štát opäť zabíjal vo veľkom!

Takto smútili rodiny po útokoch Islamského štátu v Tunisku
Takto smútili rodiny po útokoch Islamského štátu v Tunisku (Zdroj: SITA)

TRIPOLIS - Militanti verní extrémistickej skupine Islamský štát sa v noci na dnes prihlásili k zodpovednosti za spáchanie teroristického útoku v meste Benghází na východe Líbye, pri ktorom zahynulo sedem ľudí a deväť sa zranilo. Napísala to agentúra Reuters. Militanti umiestnili na sociálnu sieť Twitter fotky z útoku a jedného z údajných páchateľov.

Dvaja samovražední atentátnici zaútočili autom naloženým výbušninami na armádne kontrolné stanovište v Benghází. Pri ďalšom utorkovom útoku zasiahla raketa obytnú budovu v Benghází. Pri zásahu zomrelo 17-ročné dievča a päť ľudí utrpelo zranenia.

V Líbyi od vlani paralelne fungujú dve vlády a dva parlamenty, medzi ktorými fakticky prebieha ozbrojený konflikt. Legálne zvolená vláda i poslanecký zbor sa po vyhnaní z Tripolisu museli vlani v lete uchýliť do Tobruku. V Tripolise naopak pôsobí vláda, ktorú vymenoval predchádzajúci parlament kontrolovaný islamistami.

Politický a bezpečnostný chaos v Líbyi využívajú na rozširovanie svojich pozícií radikálni islamisti, vrátane skupín hlásiacich sa k extrémistickej organizácii Islamský štát.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu