Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Neznámi ozbrojenci prepadli militantov Islamského štátu: Zabili 12 členov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BEJRÚT – Najmenej 12 členov Islamského štátu (IS) zabili neidentifikovaní ozbrojenci pri nočnom útoku vo východosýrskom meste Majádín, v oblasti kontrolovanej touto extrémistickou organizáciou pri hraniciach s Irakom.

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na oznámenie Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva (SOHR), ktoré monitoruje konfliktnú situáciu v tejto zemepisnej oblasti. Ozbrojenci na najmenej dvoch motocykloch najprv údajne spustili streľbu na hliadku Islamského štátu a potom napadli militantov z IS strážiacich neďalekú budovu súdu.

Druhá skupina ozbrojených mužov zatiaľ prepadla kontrolné stanovište Islamského štátu v tom istom meste, zabijúc a zraniac neznáme množstvo moslimských militantov, spresňuje SOHR. Mesto Majádín leží v provincii Dajr az-Zaur, ktorá je už zväčša obsadená Islamským štátom a nachádza sa približne 60 kilometrov od hraníc s Irakom.

Islamský štát, známy pod skratkou IS alebo ISIL, je radikálna islamistická teroristická organizácia pôvodom z Iraku. Na dobytom území v častiach svojej domovskej krajiny a Sýrie vyhlásila samostatnú teritoriálnu jednotku, samozvaný kalifát.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu