Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Odborníkom sa podarilo zrekonštruovať časti zostreleného lietadla MH17

Miesto zostrelenia boeingu MH17 Zobraziť galériu (2)
Miesto zostrelenia boeingu MH17 (Zdroj: SITA)

BRUSEL/AMSTERDAM - Holandská bezpečnostná rada oznámila, že odborníkom z oblasti leteckého priemyslu sa podarilo zrekonštruovať časť trupu malajzijského boeingu, ktorý bol vlani v júli zostrelený nad východnou Ukrajinou.

Pri rekonštrukcii boli použité trosky lietadla spoločnosti Malaysia Airlines, ktoré do Holandska previezli z miesta dopadu na východnej Ukrajine. Organizácia zodpovedná za vyšetrovanie príčin zostrelenia malajzijského lietadla, potvrdila, že odborníkom sa podarilo zrekonštruovať kokpit a časť obchodnej triedy z prednej časti lietadla. Obnovená časť stroja bude sprístupnená verejnosti 13. októbra zároveň s predložením záverečnej správy vyšetrovacej komisie o príčinách havárie lietadla.

Do médií už uniklo niekoľko údajných detailov z pripravovanej správy. Spravodajská stanica CNN v tejto súvislosti uviedla, že správa bude obsahovať dôkazy o tom, že tragický koniec letu MH17 spôsobili rakety Buk vystrelené z pozícií proruských separatistov na Ukrajine. Ďalšie zdroje však tvrdia, že správa vyšetrovateľov nikoho priamo neobviní. Zostrelený stroj smeroval z Amsterdamu do malajzijského hlavného mesta Kuala Lumpuru. Pri incidente zahynulo všetkých 283 pasažierov a 15 členov posádky. Väčšinu cestujúcich tvorili holandskí štátni príslušníci.

Odborníkom sa podarilo zrekonštruovať
Zobraziť galériu (2)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu