Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Do Malajzie priviezli telá deviatich obetí z lietadla zostreleného na Ukrajine

Nielen smútiace rodiny zapaľujú sviečky v kostoloch po celom svete.
Nielen smútiace rodiny zapaľujú sviečky v kostoloch po celom svete. (Zdroj: SITA)

KUALA LUMPUR - Pozostatky deviatich obetí z malajzijského lietadla, ktoré sa pred vyše mesiacom zrútilo na východe Ukrajiny, priviezli dnes do malajzijskej metropoly Kuala Lumpur. Informovala o tom tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na malajzijského ministra obrany Hishammuddina Husseina.

Ide o pozostatky siedmich Malajzijčanov a dvoch holandských občanov malajzijského pôvodu, ktorých rodiny ich chcú pochovať v Malajzii, spresnil minister.

Celkový počet malajzijských obetí dopravených z holandského Amsterdamu do vlasti je teraz 31, spolu s pozostatkami siedmich uvedených obetí. V Amsterdame forenzní odborníci z viacerých krajín vykonávajú testy vzoriek DNA, ktoré odobrali zo všetkých ľudských pozostatkov nájdených na mieste pádu lietadla.

Pozostatky obetí prijal na medzinárodnom letisku v Kuala Lumpure malajzijský premiér Najib Razak spolu s vysokopostavenými predstaviteľmi krajiny. "Modlím sa, aby rodiny obetí letu MH17, ktoré tu dnes sú a prevezmú si svojich milovaných, zostali v období žiaľu silné," napísal premiér na sociálnej sieti Twitter.

Na palube stroja smerujúceho z Amsterdamu do Kuala Lumpuru s 298 ľuďmi sa nachádzalo 43 malajzijských občanov. Lietadlo bolo zostrelené raketou, keď 17. júla letelo cez ukrajinský vzdušný priestor.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu