Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Desivé VIDEO z Ukrajiny: Autá plné civilistov rozmetali výbuchy!

Auto zničené po výbuchu Zobraziť galériu (3)
Auto zničené po výbuchu (Zdroj: Youtube.com/Newfront)

OLENIVKA - Proruskí povstalci na východe Ukrajiny dnes obvinili Kyjev z ostreľovanie obce Olenivka v Doneskej oblasti, pri ktorom vraj zahynulo päť ľudí a ďalších desať bolo zranených.

Na tlačovej konferencii v Donecku dnes o incidente informoval hovorca separatistov Eduard Basurin. Ukrajinská armáda útok poprela.Podľa Basurina ukrajinskí vojaci ostreľovali v noci na dnes kolónu civilných vozidiel, ktorá v Olenivce čakala na provizórnom prechode medzi povstaleckou zónou a oblasťami kontrolovanými Kyjevom.

Útok bol vedený mínometmi kalibru 82 a 120 milimetrov, ktorých nasadenie Minské mierové dohody zakazujú. Pred ostreľovaním obce, ktorá leží južne od Donecku, podľa Basurina terén monitorovalo ukrajinské bezpilotné lietadlo.

UPOZORNENIE! VIDEO obsahuje drastické zábery.

Povstalecký vodca Alexander Zacharčenko agentúre DAN povedal, že útok je "desivým potvrdením toho, že Kyjev o mier v Donbasu nestojí". Namiesto toho vraj chce západným štátom demonštrovať svoju vojenskú silu.

Ukrajinský armádny hovorca Oleksandr Motuzjanyk akýkoľvek útok na Olenivku poprel. "Podľa našich informácií (u Olenivky) strieľali povstalci z ručných zbraní, naše jednotky na útok neodpovedali. Teroristi pokračujú vo svojej informačnej vojne a snažia sa oklamať Ukrajincov aj európskych pozorovateľov," povedal hovorca.

Viac o téme: UkrajinaKyjevOlenivkaDoneskPovstalci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu