Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

OSN naliehavo vyzýva proruských separatistov: Na Ukrajine zajali jej spolupracovníka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

DONECK - Proruskí separatisti na východe Ukrajiny zajali podľa informácií Organizácie Spojených národov jej spolupracovníka, ktorého zadržiavajú v Donecku. Uviedol to dnes rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF s odvolaním sa na kanceláriu svetovej organizácie v Kyjeve.

OSN vyzvala na "okamžité a bezpodmienečné prepustenie" zadržiavaného, ku ktorému sa separatisti podľa dostupných informácií správajú dobre. Konkrétne údaje o identite spolupracovníka ani o okolnostiach, za ktorých sa ocitol v zajatí, kancelária OSN nezverejnila.

Konflikt na východe Ukrajiny pokračuje napriek mierových dohodám z Minska, na realizáciu ktorých obe strany opakovane vyzýva zahraničie. Od apríla 2014 si tento konflikt podľa údajov OSN vyžiadal už viac ako 9200 obetí, väčšinu z nich z radov civilistov.

Organizácia pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) varovala pred eskaláciou násilia v regióne po tom, čo sa jej viacerí členovia ocitli počas víkendu pod paľbou južne od Donecka. Proruskí separatisti zadržali ešte v máji 2014 viacerých pozorovateľov OBSE, ktorých prepustili na slobodu až po niekoľkých týždňoch.

Viac o téme: OSNUkrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu