Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Rusi údajne ďalej pomáhajú separatistom: Tanky, raketové systémy a obrnené vozidlá!

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA)

KYJEV – Približne 50 tankov, 40 raketových systémov a 40 obrnených vozidiel prekročilo v noci nadnes hranicu z Ruska na Ukrajinu. Informoval o tom hovorca ukrajinskej armády Andrij Lysenko.

Kolóna podľa neho vstúpila na územie separatistickej Luhanskej oblasti cez hraničný priechod Izvaryne. "Nepriateľ naďalej posilňuje svoje sily v najnebezpečnejších oblastiach, najmä na severovýchode Luhanskej oblasti a v smere na Debaľceve," citovala Lysenka agentúra Reuters.

Hovorca armády povedal, že tanky a ďalšia vojenská technika prekročili hranicu "napriek vyhláseniam ruských predstaviteľov o neprítomnosti ruského vojenského vybavenia a síl na ukrajinskom území".
Debaľceve je mesto regionálneho významu v Doneckej oblasti, ale je jedným z najdôležitejších železničných uzlov na Ukrajine - zbiehajú sa tam totiž trate z Charkova, Mariupola, Rostova na Done, Taganrogu a Moskvy. Kvôli bojom v Donbase je teraz železničné spojenie medzi samozvanou Doneckou ľudovou republikou (DĽR) a zvyškom Ukrajiny prerušené.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu