Štvrtok30. máj 2024, meniny má Ferdinand, zajtra Petrana, Petronela, Nela

Ďalší humanitárny konvoj na Ukrajine: Kyjev podozrieva Moskvu z dodávok zbraní pre povstalcov

Humanitárny konvoj dorazil na Ukrajinu Zobraziť galériu (3)
Humanitárny konvoj dorazil na Ukrajinu (Zdroj: Twitter)

MOSKVA/KYJEV - Na rusko-ukrajinskej hranice dnes prišiel ďalší konvoj s ruskou humanitárnou pomocou pre obyvateľov východoukrajinského regiónu Donbas, ovládaného rezervované vzťahy separatistami. Oznámila to dnes ruské médiá.

Viac ako 170 nákladných vozňov vezie podľa ruského ministerstva pre mimoriadne situácie cez 1500 ton nákladu, vrátane potravín a liekov, ktoré majú dopraviť do Donecka a Luhanska. Kyjev ruské počínanie kritizuje, pretože márne žiada, aby zásielky do Donbasu kontrolovali. Podozrieva totiž Moskvu, že pod pláštikom humanitárnej pomoci sa môžu skrývať aj dodávky pre povstalecké jednotky. Colné odbavenie sa podľa ruských agentúr odohráva za prítomnosti ukrajinských colníkov a pohraničníkov.
 
Humanitárny konvoj dorazil na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter)
 
Pred týždňom Organizácia Spojených národov požiadala Rusko, aby predložilo kompletný zoznam humanitárnej pomoci, ktorú od vlaňajšieho augusta dodalo na východnej Ukrajinu. Moskva dovtedy vypravila do oblastí pod kontrolou proruských separatistov jedenásť konvojov. Moskva doteraz žiadny presný výpočet nezverejnila, prehlasuje však, že na Donbas doručila 14 800 ton humanitárneho nákladu. Predchádzajúci konvoj z Ruska dorazil začiatkom januára a jeho súčasťou boli podľa Kremľa vedľa potravín aj vianočné darčeky pre deti.
 
Humanitárny konvoj dorazil na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter)
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu