Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Utajené rokovanie v ruskom parlamente: Armádne špičky o vojne na Ukrajine!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Pod prísnym utajením sa v utorok konal branný výbor ruskej Štátnej dumy o postavení ruských "dobrovoľníkov", ktorí sa zapojili do bojov na východnej Ukrajine. Oznámil to dnes informovaný ruský denník Vedomosti. Rokovanie, ktorého program údajne vopred nepoznali ani sami členovia výboru, bolo venované statusu ruských vojakov na Donbasu a pomoci rodinám pozostalých.

Schôdze sa podľa Vedomostí zúčastnil náčelník generálneho štábu ruskej armády Valerij Gerasimov a hlavný vojenský prokurátor Sergej Fridinskij. Účastníci rokovania o priebehu ani výsledkoch nechceli novinárom oznámiť žiadne informácie. Oficiálne bolo zasadnutie branného výboru venované "právnemu zabezpečeniu činnosti ruských ozbrojených síl".

List s odvolaním na kremeľské zdroje píše, že ruské vedenie si s postavením "dobrovoľníkov" na východnej Ukrajine nevie rady. "Nikto nevie, ako ich pomenovať a ako s nimi nakladať. Túto tému už bolo potrebné nastoliť," citovali Vedomosti pracovníkov aparátu ruského parlamentu.

Podľa Moskvy príslušníci pravidelnej ruskej armády na Donbase po boku separatistov nebojujú. Ruské vedenie však pripúšťa, že oddiely vzbúrencov doplnili ruskí dobrovoľníci či profesionálni vojaci na "dovolenke". Podľa ukrajinských médií je do bojových operácií na Donbasu zapojených niekoľko tisíc Rusov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu