Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Protivzdušná streľba nad východnou Ukrajinou: Prezident prehovoril o umučených!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KYJEV – Neznámi páchatelia ostreľovali dnes lietadlo typu AN-30 ukrajinského rezortu obrany počas jeho monitorovacieho letu nad Slovjanskom na východe krajiny.

Informovala o tom tlačová agentúra UNIAN s odvolaním sa na nemenovaný zdroj blízky ukrajinskému ministerstvu obrany. Podľa neho sa posádke lietadla podarilo následne pristáť na letisku v Kyjeve. O prípadnom poškodení stroja nie sú známe žiadne podrobnosti.

Iba pred troma dňami došlo podľa ukrajinských zdrojov v rovnakom regióne k ostreľovaniu civilného ukrajinského vrtuľníka, z ktorého sa nad Slovjanskom vyhadzovali letáky s textom tzv. Ženevskej deklarácie, štvorstrannej dohody, ktorá by mala viesť k normalizácii situácie na Ukrajine.

Dočasný prezident Turčynov očakáva efektívnu antiteroristickú operáciu

Dočasný ukrajinský prezident Oleksandr Turčynov dal dnes zelenú obnoveniu protiteroristickej operácie na východe krajiny a od silových štruktúr očakáva efektívny postup. Informáciu priniesla tlačová agentúra UNIAN a internetové vydanie denníka Ukrajinska pravda s odvolaním sa na tlačovú službu parlamentu v Kyjeve.

V okolí Slovjanska sa dnes, ako pripomenul Turčynov, našli telá dvoch brutálne mučených osôb, vrátane poslanca a straníckeho kolegu Turčynova z mesta Horlivka Volodymyra Rybaka, uneseného predtým neznámymi maskovanými osobami. "Teroristi, ktorí si za rukojemníkov vzali fakticky celú Doneckú oblasť, prekročili hranicu, keď začali mučiť a vraždiť ukrajinských vlastencov," cituje Turčynovovo vyhlásenie tlačová agentúra UNIAN. Podľa dočasného ukrajinského prezidenta ide nielen o výzvu pre ukrajinský štát, ale pre celé svetové spoločenstvo. K spomínaným zločinom dochádza za plnej podpory a zhovievavosti Ruskej federácie, poznamenal Turčynov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu