Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Politológ Miroslav Kusý hodnotí kandidátov na prezidenta

Miroslav Kusý
Miroslav Kusý

BRATISLAVA - Neviete si vybrať spomedzi kandidátov na prezidenta? Stále váhate komu dať svoj hlas alebo ísť vôbec voliť? Prinášame vám pomoc v podobe volebnej analýzy kandidátov známymi politológmi. Dnes hodnotí Miroslav Kusý

Relevantných kandidátov je 5/6. Z jednej kresťansko demokratickej stajne sú však traja katolíci a právnici: Čarnogurský, Hrušovský a Procházka.

Ako ich rozlíšiť: rovnaký slovník, rovnaký program, rovnaká ideológia? Už sa začínajú hádať, Procházka chce byť prijateľný aj pre liberálov, ale Hrušovský tiež. Navzájom sa úspešne oslabia.

Kiska nemá politické skúsenosti, neobstojí v prostredí, ktoré by ho čakalo po vyhratých voľbách: porazený Fico na čele vlády a vládnuceho Smeru.

Kňažko je skúsený harcovnik, líder revolúcie 1989, ten by to ustal. Prešiel všeličím, ale však nevolíme mravný vzor pre naše dietky, ale ostrieľaného, reprezentatívneho politika.

Veľkou neznámou je Bárdos, ktorý má za sebou širokú disciplinovanú voličskú základňu. Ak by však prešiel do druhého kola, slovenskí voliči by to nestrávili: volili by radšej Fica než Maďara.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu