Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vodičku zastavil policajt, prekročila rýchlosť: Bola v šoku, namiesto pokuty je totiž dal...

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BOSTON - Keď doktorka Sarosh Janjuaová na diaľnici v Minnesote prekročila rýchlosť, očakávala poriadne mastnú pokutu. Namiesto toho sa dočkala milého aktu od člena štátnej hliadky, ktorý ju zastavil. Podaroval jej totiž rúška, ktoré mali slúžiť na jeho vlastnú ochranu.

Kardiologičku Sarosh z Massachusetts zastavil policajt Brian Schwartz na diaľnici v Minnesote, pretože prekročila rýchlosť. Po tom, čo sa preukázala svojím vodičským preukazom, mu vysvetlila, že raz mesačne jazdí do Minnesoty, aby pracovala v miestnej nemocnici. Ak by ju zadržal, nemala by ako doviezť potrebné ochranné prostriedky do nemocnice a tiež by nebola schopná pomáhať pacientom.

Sarosh Janjuaová
Zobraziť galériu (2)
Sarosh Janjuaová  (Zdroj: Facebook/Sarosh Ashraf Janjua)

Schwartz náhle siahol do vrecka a Janjuaová si už myslela, že vyťahuje pokutový blok. To, čo nasledovalo, ju príjemne prekvapilo. Namiesto pokuty jej Brian totiž daroval päť N95 masiek, ktoré poskytol štát na ochranu obyvateľov a vojakov. "Rozplakala som sa," zdôverila sa Sarosh. Ako všetci zdravotní a pohotovostní pracovníci po celom svete sa obávala, že jej raz dôjde ochranné vybavenie. Myslela na to, čo sa stane, ak ochorie mimo svojho domova.

Viac informácií o koronavíruse nájdete na Facebooku

Schwartz neskôr prezradil, že si všimol dve tvárové masky v taške vodičky. Dovtípil sa, že asi ide o osobu, ktorá ochranu tváre skutočne potrebuje a možno jednu masku používa aj viackrát. A tak lekárke dal tie svoje. "Ďakujeme Sarosh za jej usilovnú prácu a odhodlanie. Vojaci a policajti v čase pandémie pracujú skutočne tvrdo a myslia na všetkých, ktorí sa v tomto kritickom období starajú o Minnesotčanov," napísala na Facebooku Štátna hliadka v Minnesote.

Viac o téme: Ochranné rúškoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu