Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

FOTO Rakúske dievčatko (9) napísalo Santovi: Odkaz skončil v Rusku, neuveriteľné, čo nasledovalo

Balón doletel až do Ruska Zobraziť galériu (3)
Balón doletel až do Ruska (Zdroj: Facebook/Ахмат Коркмазов)

MOSKVA - Deväťročná školáčka z Rakúska obdržala v uplynulých dňoch nečakaný vianočný darek po tom, čo jej héliový balónik s odkazom pre Santa Clausa skončil až v ruskej horskej dedinke v Predkaukazsku. Balón našiel miestny farmár, ktorý zásielku darov s pomocou príbuzných a priateľov zariadil. Informovali o tom ruské médiá.

Farmár v Karačajsko-čerkeskej autónomnej republike Amid Adžijev podľa servera The Moscow Times našiel balónik s listom pre Santu na svojom pozemku v polovici decembra. Malá Sophie z rakúskeho mestečka Oberndorf pri Salzburgu napísala Santa Clausovi, že by si priala princeznovské šaty, šál a elektrickú kolobežku spolu s "množstvom lásky pre celý svet, aby sa ľudia už toľko nehádali". 

FOTO Rakúske dievčatko (9)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Ахмат Коркмазов)

Adžijev najprv musel zohnať tlmočníka, aby odkaz "z nebies" preložil. Následne sa rozhodol zhostiť role Santu sám. Najprv ale musel na vianočné darčeky zohnať peniaze. "Všetci moji priatelia zo všetkých kútov Ruska vrátane Moskvy krátko nato vyzbierali peniaze," vyhlásil o výsledku internetovej zbierky.

FOTO Rakúske dievčatko (9)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Ахмат Коркмазов)

Aj vďaka sociálnym sieťam sa Amidovi podarilo spojiť sa s rodičmi dievčatka a nájsť Santu, aby jej darčeky pod stromček doručil. Vianoce sú skutočne najúžasnejším obdobím roka, skonštatoval The Moscow Times. 

Viac o téme: VianoceSanta clausVianočný darček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu