Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Policajtka sa vybrala s rodinou do Tatier na výlet: Ani vo sne jej nenapadlo, čo sa stane

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

PODBANSKÉ - Policajtka Eva sa vybrala s rodinou na výlet do Vysokých Tatier. Netušila, že v čase osobného voľna bude napĺňať svoje poslanie. Na okraji cesty spozorovala bicykel. S manželom zastali, vystúpili a zbadali zraneného muža. Okamžite začali pomáhať.

Eva sa vybrala uplynulý piatok so svojím manželom a štvorročným synčekom na výlet do Vysokých Tatier. Keď autom prechádzali po ceste medzi Podbanským a Štrbským plesom, zažili poriadne stresujúcu situáciu. "Míňali sme skupinu asi dvadsiatich cyklistov. Po niekoľkých metroch sme zbadali na kraji cesty ležiaci bicykel. Keď sme vystúpili, spozorovali sme zraneného muža," opísala v tom čase policajtka v civile Eva z východného Slovenska. 

Cyklista jazdil bez prilby. Mal poranenú tvár a hlavu. Na miesto dorazili do niekoľkých minút privolaní záchranári. "Výzvu na tiesňovú linku 155 o pomoc mužovi po páde na bicykli sme prijali o 16:31. Po prvotnom ošetrení ho vyslaní leteckí záchranári vo vážnom stave transportovali do nemocnice v Banskej Bystrici," informovala hovorkyňa Operačného strediska záchranárov Alena Krčová. 

Slovenská obchodná inšpekcia zverejnila
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Thinkcstock.com, SOI,)

Eva sa postavila na cestu a pohotovo začala riadiť premávku. Po tom, čo na miesto dorazili policajti, prevzali riadenie premávky. Preukázala sa im služobným preukazom a ďalej pomáhala.  Pri zranenom mužovi sa zoskupili kamaráti z cykloklubu v Žiari nad Hronom, ktorí sa mu neustále prihovárali. Priznali, že si dali pred jazdou na Štrbskom plese pivo. Pri záchrane pomáhalo viacero okoloidúcich.  

Cyklista je z najhoršieho von

Aj keď Romanove zranenia vyzerali veľmi vážne a podľa svedkov upadal do bezvedomia, jeho stav je stabilizovaný. "Pacient bol prijatý na Kliniku anestéziológie a intenzívnej medicíny so zraneniami v oblasti tváre. Po zastabilizovaní stavu bol preložený na Oddelenie maxilofaciálnej chirurgie, kde sa podrobil chirurgickému zákroku. Jeho stav je momentálne stabilizovaný, je mimo ohrozenia života," uviedla Ružena Maťašeje, hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici. 

Viac o téme: ZáchranaCyklistaPodbanské
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu