Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO super záchrany slona, ktorý si chcel skrátiť cestu: Potápači mali čo robiť

Slona priväzujú lanom Zobraziť galériu (3)
Slona priväzujú lanom (Zdroj: Youtube/Ruptly TV)

SRÍ LANKA - Topiaci sa slon iba zázračne unikol smrti po tom, keď sa snažil prebrodiť cez lagúnu medzi ostrovmi na Srí Lanke. Rozbúrené more ho odplavilo takmer osem kilometrov od pobrežia. Nešťastné zviera spozorovali záchranári, ktorí uvideli, ako zúfalo sa snaží udržať svoj chobot nad hladinou.

Do akcie bolo okrem záchranárov povolané aj námorníctvo a celá akcia trvala neuveriteľných dvanásť hodín. Našťastie skončila úspešne. Najťažšiu prácu odviedli potápači, ktorým sa podarilo opatrne zviazať niekoľko ton vážiace, brániace sa a rozzúrené zviera. Potom ho priviazali o čln a úspešne odtiahli až na breh. Neskôr  slona vrátili späť do voľnej prírody.

VIDEO super záchrany slona,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/Ruptly TV)

"Pravdepodobne sa dostal do mora, keď chcel prejsť cez lagúnu, ktorá slúži ako cesta medzi dvoma džungľami. Slony sa tadiaľ bežne brodia a takto si krátia cestu. Zvyčajne sa však prechádzajú cez plytké vody," hodnotí akciu hovorca námorníctva Chaminda Walakuluge. "Mal obrovské šťastie, že to prežil," dodáva.

VIDEO super záchrany slona,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/Ruptly TV)

V tejto oblasti ide už o druhú záchrannú akciu zvierat za posledné obdobie. Pred šiestimi týždňami v neďalekom prírodnom prístave zachránili dvadsať veľrýb, ktoré tam uviazli.

Viac o téme: ZáchranaSlonSrí lanka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu