Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vo Varšave našli na brehu rieky obrovskú veľrybu: Pravda o jej pôvode všetkých šokovala!

Na brehu Visly našli vorvaňa. Zistilo sa, že šlo o reklamu.
Na brehu Visly našli vorvaňa. Zistilo sa, že šlo o reklamu. (Zdroj: Foto: Twitter/Maja Walczuk)

VARŠAVA - Snímky pätnásťmetrovej veľryby, presnejšie vorvaňa obrovského, vyplaveného počas noci na breh Visly pri moste v centre Varšavy, vzbudili koncom týždňa rozruch na sociálnych sieťach. Nebola to žiadna fotomontáž - na mieste nálezu sa objavili nielen zvedavci, ale aj policajná hliadka, hasiči a ekológovia.

VIDEO z panenského ostrova obletelo celý svet: Dedinčan dúfa, že našiel telo mýtickej obludy

Dokonca sa aj špekulovalo, či v rieke nepláva druh či družka uhynutého zvieraťa. Nakoniec sa ale ukázalo, že ide o reklamu. "Zviera nebolo skutočné, ale umelé a nafukovacie," uviedla televízia TVN 24.

Sprvu ale všetko vyzeralo náramne vierohodne, rovnako ako sám vorvaň. Špecialisti v ochranných odevoch, ktorí zviera ohradili páskou, tvrdili, že vorvaň môže byť ešte nažive a že ho vypustia späť do Visly, alebo prevezú na bezpečnejšie miesto. Na mieste podľa reportéra vládlo veľké vzrušenie.

Nakoniec ale vyšlo najavo, že atrapu aj povyk okolo má na svedomí jeden časopis, ktorý týmto spôsobom propagoval sám seba aj svoje najnovšie číslo s veľrybou na obálke. Vorvaňa si pre túto akciu zapožičal z Belgicka, od spolku umelcov a ekológov, ktorý svoju veľrybu už takto párkrát vystavovali. Prepraviť ju musel kamión.

Viac o téme: VaršavaVorvaň obrovský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu