Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Košičan Lukáš Vrábeľ získal titul najlepšieho barmana Slovenska

Zobraziť galériu (7)
(Zdroj: PR)

BRATISLAVA - 7-mesačný maratón súťaže Diageo World Class Slovakia 2017 vyvrcholil veľkolepým finále a titul najlepšieho slovenského barmana si po posledných náročných disciplínach odniesol Lukáš Vrábeľ z Lobby Baru Košice. Lukáš bude už onecelé 3 mesiace reprezentovať našu krajinu na svetovom finále súťaže v Mexiku.

Úchvatný priestor trnavskej Synagoga cafe sa po druhý krát stal dejiskom finálového dňa slovenského kola prestížnej celosvetovej súťaže barmanov World Class Competition 2017. Do aktuálneho ročníka sa prihlásilo 23 barmanov z rôznych kútov Slovenska, ktorí absolvovali interaktívny  sedem mesačný program World Class Competition Slovakia 2017.

Výnimočný vzdelávací projekt zahŕňal originálne workshopy za účasti svetových osobností z barového sveta, ďalšie lokálne workshopy a guest bartending sessions čí netradičný World Class Pop up priamo v podnikoch, ktoré boli do súťaže prihlásené. Do finále sa dostalo už len 12 súťažiacich, ktorí si zmerali svoje sily v celodennom záverečnom maratóne.

Košičan Lukáš Vrábeľ získal
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: PR)

Lukáš Vrábeľ z Lobby Baru Košice nakoniec hviezdnu porotu presvedčil najviac a počas slovenského vyvrcholenia najprestížnejšej mixologickej súťaže na svete sa mu podarilo zo seba dostať to najlepšie. Lukáš ohúril nielen svojim príjemným vystupovaním, unikátnou chuťou a prezentáciou drinkov, ale aj kreativitou a dôvtipom počas ich servírovania. 

Prestížny titul tak opätovne putuje na východné Slovensko. Lukáš ako lokálny šampión bude Slovensko reprezentovať na svetovom finále World Class 2017 v Mexiku, ktoré sa bude konať od 19. do 25. augusta.

Porotcami finálového dňa boli uznávané osobnosti zo svetamixológie -  Aristotelis Papadopoulos, svetový víťaz Diageo World Class 2009, David Rios,víťaz svetového finále súťaže v roku 2013 a VítězslavCirok, víťaz českého kola World Class Competition 2015 a jeden z TOP 6 najlepších barmanov na svetovom finále v Kapskom Meste. Na úvod si barmani preverili svoje vedomosti v slepom tastingu cocktailov. Finálový deň pokračoval disciplínouDay&Night Challenge, počas ktorej pripravovali netradičné drinky inšpirované slnečným letným dňom a magickou dramatickou nocou. Ďalšou výzvou bola Future Challenge, ktorá poskytla barmanom príležitosť prejaviť svoju kreativitu, nazrieť do budúcnosti miešaných drinkov a predstaviť porote svoje vnímanie dynamického vývoja sveta bartendingu v podobe jedinečného koktailu. Porotcovia mali po týchto troch disciplínach náročnú úlohu vybrať piatich najlepších súťažiacich, ktorí si svoje sily následne zmerali v poslednej disciplíne večera. Speed Challenge znamenala svižnú a divácky atraktívnu prípravu minimálne šiestich rôznorodých drinkov počas šiestich minút. Každý jeden súťažiaci predviedol porotcom a hosťom večera veľkú dávku kreativity, skvelú techniku, ale hlavne svoju jedinečnú osobnosť počas prezentácie koktailov.

„Štvrtý ročník súťaže World Class Slovakia nás presvedčil o tom, že na Slovensku mame množstvo talentov v oblasti bartendingu, ktoré sa chcú dostať do svetovej špičky a z roka na rok na sebe usilovne pracujú. Program pomáha nadaných barmanov nielen nájsť a motivovať ich, ale hlavne výrazne podporuje ich profesionálny rast, rozširuje vedomosti a skúsenosti. Už teraz sa teším na ďalší ročník, nové tváre a výzvy, ktoré súťažiacich budú čakať,“ uviedol Martin Dobiš, zástupca spoločnosti Italmarket Slovakia, ktorá súťaž na Slovensku organizuje.

Diageo World Class Competition

Diageo Reeserve World Class je najnáročnejšou a najoceňovanejšou súťažou barmanského umenia v mixologickom svete. Vznikla v roku 2004 ako tréningový program pre barmanov a postupne sa rozrástla do celosvetových rozmerov. Od roku 2008 sa do súťaže zapojilo takmer 50 krajín sveta s dosahom na viac ako 20 tisíc profesionálnych barmanov. Súťaž je celosvetovou platformou na  výmenu a šírenie skúseností, informácií, inšpirácií a kreativity, príležitosťou na výnimočné stretnutia budúcich hviezd s nestarnúcimi celebritami bartendingu a mentormi súťaže ako Dale DeGroff, Gary Regan, Peter Dorelli, Salvatore Calabrese, Hidestsugu Ueno, Julie Reiner, na prezentáciu nových barmanských techník, povýšenie mixológie na najvyššie umenie a nevšedný zážitok pre hostí. Významnou súčasťou a základom podujatia je prezentácia elitných svetových značiek skupiny Diageo Reserve Brands ako spiritov s vlastnou dušou, príbehom, tajomstvami a nekonečným potenciálom za barom, stelesňujúce kvalitu, nevšednosť a jedinečnosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu