Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Skutočných hrdinov: Mladíka vytrhli po hrozivej nehode z náručia smrti

Vodiči neváhali riskovať vlastné životy. Zobraziť galériu (2)
Vodiči neváhali riskovať vlastné životy. (Zdroj: Youtube/Good Morning America )

COLUMBIA - Po desivej havárii stáli pri šoférovi všetci svätí. Pri vysokej rýchlosti stratil kontrolu nad autom, ktoré vyletelo z cesty. Dvadsaťročný vodič sa môže za to, že hrozivú haváriu prežil, poďakovať náhodným okoloidúcim, ktorí ho obetavo zachraňovali a riskovali aj vlastné životy. Reagovali tak, ako by mali všetci.

Jonathan Janzen za volantom doplatil na nepozornosť. Pri plnej rýchlosti sa počas šoférovania snažil chytiť do rúk knihu, ktorej listy trhal vietor. To sa mu však vypomstilo, pretože vyletel z cesty a jeho prevrátené auto sa zastavilo na metre ďaleko od diaľnice. Našťastie, nehodu si všimli ďalší vodiči, ktorí dupli na brzdy, aby cudzincovi pomohli.

FOTO neuveriteľného hrdinstva českej šoférky: Takto mladíka (22) zachránila od istej smrti

Hoci sa mohlo Jansenovo havarované auto vznietiť, vodiči boli ochotní riskovať vlastné životy a s plným nasadením auto začali prehliadať napriek tomu, že bolo okolo neho cítiť kvapkajúce palivo. Jeho šofér stále sedel za volantom a nehodu prežil.

Na pomoc prichádzalo stále viac ľudí

„Cítili sme palivo odkvapkávajúce z vozidla a nevedeli sme, či je vodič nažive,“ opísal situáciu pre ABC News jeden z náhodných záchranárov Bert Sorin. Spočiatku sa okolo havarovaného auta zhromaždili len štyria muži, ktorí sa pokúšali auto nadvihnúť, ale márne. O chvíľu však zastavili ďalší a ďalší, aby mužovi zakliesnenému v aute pomohli.

VIDEO Skutočných hrdinov: Mladíka
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/Good Morning America )

„Čím  viac minút obehlo, tým viac ľudí sa ukázalo,“ dodal. Niektorí z nich zobrali kliešte, búchali do auta a snažili sa urobiť maximum pre to, aby mladíka uväzneného v aute dostali von. Zachraňujúci počuli, že sa zvnútra auta ozývajú zvuky, ale nemali tušenie, či náhodou nie je vodič zranený a či vo vozidle nie sú ešte iní pasažieri.

Keď sa napokon rozhodli, že spoja sily a auto prevrátia, čakalo ich veľké prekvapenie. Z auta vyšiel mladý šofér po vlastných, živý a zdravý! Záchranárom sa poďakoval a podľa jeho slov mal po nehode na tele iba zopár škrabancov! Podľa  prítomných svedkov trvala celá záchranná akcia len osem minút. „Všetci boli v šoku. Ľudia plakali a objímali sa,“ opísal Sorin.

Viac o téme: NehodaZáchrana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu