Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Luna vypadla z lode, všetci ju už považovali za mŕtvu: VIDEO Po mesiaci sa zázračne objavila!

Luna mala veľké šťastie, ale určite aj veľký kus odvahy a chuť prežiť. Zobraziť galériu (2)
Luna mala veľké šťastie, ale určite aj veľký kus odvahy a chuť prežiť. (Zdroj: U.S. Navy/Naval Base Coronado)

SAN DIEGO - Priam neuveriteľným sa javí príbeh odhodlaného psíka, ktorý pred mesiacom vypadol z rybárskej lode v Tichom oceáne. Jeho majitelia si boli istí, že neprežil, no teraz ho našli asi 120 kilometrov od pobrežia San Diega v Kalifornii. Jednoročný nemecký ovčiak Luna sa doplavil na jeden z menších ostrovov.

Lunin majiteľ, rybár Nick Hayworth, sa snažil svoju sučku nájsť, keď sa ešte 10. februára stratila, no nepodarilo sa mu to. Pomáhalo dokonca aj námorníctvo, no dva dni hľadania vyšli nazmar. „Pán Hayworth nám povedal, že Luna je výborný plavec, bol si na 90 percent istý, že zamieri k brehu,“ povedali novinárom námorníci.

Luna mala veľké šťastie,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: U.S. Navy/Naval Base Coronado)

„Takže náš tím hľadal ostrov v blízkosti miesta, kde vypadla z lode, ale nič sme tam nenašli. Po dvoch dňoch sme sa ešte vrátili, no po týždni sme si mysleli, že sa stratila niekde v mori a je definitívne mŕtva,“ dodali. No akoby zázrakom, minulý týždeň sa psík ukázal, bežal na pláž v ústrety dôstojníkom námorníctva, ktorý navštívili ostrov San Clemente.

„Videli sme Lunu ako vrtí chvostom, keďže na ostrove nie sú žiadne iné zvieratá, viete si predstaviť naše prekvapenie,“ tešili sa spolu s majiteľom. Keď sa to Nick dozvedel, bol akurát na mori: „Začal skákať hore a dole, bol úplne vo vytržení.“ Vyzerá to tak, že Luna si na ostrove ulovila myš alebo hraboša, bola mierne dehydratovaná, ale inak úplne v poriadku. Všetci to považujú za zázrak, nakoľko v tomto období v okolí vyčíňali poriadne búrky.

Viac o téme: PesZáchranaRybárska loďAmerické námorníctvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu