Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Ninu vyhodili z práce, bola zúfalá: Začala podnikať v malej izbietke, teraz je boháčkou

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Keď Nina Leonardová prišla o prácu, zrútil sa jej svet a myslela si, že má po kariére. No vďaka silnému odhodlaniu sa jej podarilo postaviť sa na nohy a vybudovať úspešný biznis, ktorý jej zarába státisíce ročne.

Už ste niekedy snívali o tom, že začnete podnikať, no chýba vám vstupný kapitál a ste radi, že vôbec naškrabete na nájomné? Zďaleka nie ste sami. Napríklad v Británii, sedem z desiatich podnikateľov začínajú podnikať doma, pričom celková hodnota týchto "podomových podnikateľov" je tristo miliárd. A to už je naozaj ohromujúce číslo.

 

Z núl miliardári: Príbehy boháčov o tom, ako sa dopracovali k rozprávkovým peniazom

Medzi takých patrí aj Nina Leonardová, ktorú pred časom pred nadbytočnosť prepustili z práce. Nemala vtedy ani tridsať a netušila, ako ďalej. Keďže však mala certifikát zo šperkovníctva a striebrotepectva, dlho neuvažovala. Popri polovičnom úväzku ako recepčná sa dala na výrobu šperkov a tak vznikla značka Nina Louise. Začínala s jedným stolom v malej izbietke, ktorá jej slúžila ako sklad. Neskôr sa pripojila na online platformu Not On The High Street ponúkajúcej darčekový tovar, prostredníctvom ktorej predávala svoje výrobky.

Ninu vyhodili z práce,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: notonthehighstreet.com)

Ninu vyhodili z práce,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: notonthehighstreet.com)

Leonardovej podnikanie rástlo pomaly, ale isto. Najprv sa jej ročné čísla pohybovali na úrovni 7000 libier (9500 eur). No za posledný rok jej obrat činil už krásnych 200 tisíc libier (272 tisíc eur). "Na konci mája 2014 som odišla z práce, lebo už sa nedalo naraz ťahať oboje. Počas troch mesiacov predaj prudko vzrástol a mala som s tým kopec roboty. Okrem toho som cítila, že stojí zato v tomto smere riskovať," hovorí.

Ninu vyhodili z práce,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: notonthehighstreet.com)

Risk sa vyplatil. Nina miluje to, čo robí, a taktiež nedá dopustiť na svojich zákazníkov. "Vďaka personalizovaným darčekom pomáham ľuďom osláviť jedinečné okamihy v ich životoch. To je niečo, čo na mojej práci zbožňujem," dodala s tým, že ak to takto pôjde ďalej, bude si musieť najať výpomoc.

Viac o téme: Milionárka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu