Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Dojímavý príbeh krásnych Sloveniek: Rakovina pripravila Lenku o sestru, teraz pomáha iným!

Lenka a Zdenka ešte ako deti.
Lenka a Zdenka ešte ako deti. (Zdroj: Facebook)

BRISTOL – Choroba zmení život nielen pacientovi, ale aj jeho blízkym. Najmä ak ide o zákernú chorobu, akou je rakovina. Slovenka Zdenka mala milujúcu rodinu nielen doma, ale aj v Británii. Okrem snúbenca jej bola najbližšou osobou sestra Lenka. Keď Zdenke v roku 2012 diagnostikovali rakovinu kože, Lenka preplakala dva dni. Ako to však býva, čas všetko zahojí a Lenka objavila nový rozmer života.

Mladšia z dvojice sestier, Lenka (25), sa za Zdenkou presťahovala do Británie, aby sa o ňu mohla v chorobe starať spolu so snúbencom Kylom Millardom. Lekári Zdenke nedávali veľa času, no ona bola bojovníčka. „Bolo to veľmi ťažké, keď som sa o tom dopočula. Plakala som dva dni,“ povedala pre denník Bristol Post Lenka.

„Rodina ani ja sme nemohli uveriť, že má rakovinu. Ale vedela som, že budeme bojovať, že ona bude bojovať,“ opisuje ťažké Vianoce v roku 2012 Lenka. Zdenka vždy rada pomáhala druhým, preto sa po jej smrti v apríli roku 2014 Lenka rozhodla pokračovať vo svojom živote v tom istom duchu.

my beautiful angels <3 <3

Posted by Lenka Stastna on 2. máj 2015

V posledných mesiacoch potrebovala Zdenka pomoc odborníkov z hospicu svätého Petra. Práve vďaka skvelej práci, ktorú v tomto zariadení vykonávajú sa Lenka rozhodla, že pobeží v pretekoch organizovaných v snahe získať finančné prostriedky pre tento hospic. Zároveň usilovne pracuje, aby pomohla získať peniaze ich fondu. Každý deň si tak pripomína milovanú sestru.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu