Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zamestnanci Facebooku sa presťahovali do nových kancelárii: FOTO Toto im môžeme iba závidieť!

Mark Zuckerberg vytvoril pre svojich zamestnancov skutočne úžasné pracovné prostredie.
Mark Zuckerberg vytvoril pre svojich zamestnancov skutočne úžasné pracovné prostredie. (Zdroj: Facebook)

MENLO PARK – Veľké spoločnosti sú známe svojím priateľským prístupom nielen k zákazníkom, ale aj k vlastným zamestnancom. Fotografie pracovných priestorov firiem Google či Apple už obleteli svet, teraz sa k originálnym zamestnávateľom pridal aj Facebook. Šéf spoločnosti Mark Zuckerberg sa plesol po vačku a zariadil úplne nové stredisko v kalifornskom Menlo parku.

Už zvonka vyzerá budova, ktorú navrhol Frank Gehry, ako veľmi príjemné miesto pre produktívne pracovné prostredie. Facebook oznámil výstavbu nového komplexu ešte v roku 2012, kanadsko-americký špičkový architekt Gehry, preslávený napríklad prácou na koncertnej hale Walta Disneyho v Los Angeles, mal tak dosť času na vytvorenie zázrakov. To sa mu podľa názorov laikov i odborníkov podarilo!

Today we moved into our new Facebook building in Menlo Park, California.Our goal was to create the perfect engineering...

Posted by Mark Zuckerberg on 30. marec 2015

 

 

This is Mark Zuckerberg's new office.

Fotka zveřejněná uživatelem bobspace (@bobspace),

Do objektu s rozlohou viac ako 131-tisíc metrov štvorcových sa presťahovali 30. marca, ako oznámil aj sám Zuckerberg na svojom oficiálnom profile na Facebooku: „Naším cieľom bolo vytvoriť perfektné prostredie pre naše tímy, aby mohli spolupracovať. Chceli sme, aby náš priestor vytváral rovnaký zmysel pre komunitu a spojenie medzi našimi tímami, ktoré sa snažia poskytovať služby celému svetu.“

Budova s rafinovaným takmer 4-hektárovým parkom vytvoreným priamo na streche, pojme 2800 zamestnancov. Nad hlavami im produkuje kyslík viac ako 400 stromov, aj vďaka tomu získala budova certifikát U.S. Green Building Council. „Od začiatku chcel Mark Zuckerberg priestor, ktorý by bol skromný, skutočný a nákladovo efektívny. Nechcel, aby to bolo predizajnované. Toto je stavba, ktorú sme pre neho vytvorili,“ opísal požiadavky Gehry.

 

Opening day in the new Frank Gehry building. #MPK20firstlook

Fotka zveřejněná uživatelem Liz Shepherd (@lizardshep),

Celý priestor je otvorený, s presklenými stenami majú tisíce ľudí pocit, že sú stále spolu. „Samotná budova je veľmi jednoduchá a nie je to fantázia. Je to tak schválne. Chceme, aby ste sa v našom priestore cítili akoby sa tam stále pracovalo. Keď vstúpite do našich miestností, chceme, aby ste cítili, koľko toho ešte treba spraviť v našej misii spojiť svet,“ napísal Zuckerberg.

 

 

New Frank Gehry campus at Facebook headquarters

Fotka zveřejněná uživatelem Janett Riebe (@janettanastasia),

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu