Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kráska (25) inšpiruje ženy po celom svete: Prekonáva nielen vertikálne hranice!

Hazel je veľkou inšpiráciou nielen pre ženy Zobraziť galériu (3)
Hazel je veľkou inšpiráciou nielen pre ženy (Zdroj: Facebook)

WASHINGTON – Jedna z najlepších lezkýň sveta je Hazel Findley, iba 25-ročné dievča, ktoré si každý deň plní svoje sny. Táto veľmi inšpiratívna mladá dáma bez pochýb miluje adrenalín, práve vďaka svojej vášni však neustále rúca spoločenské predsudky. Na prvý pohľad nežná kráska minulý rok ako prvá žena zdolala horu s náročnosťou 10, ľudské hranice definuje číslo 12.

Hazel sa stala rýchlo veľmi populárnou lezkyňou, jej veľmi milá povaha láka aj známe športové značky, ktoré chcú, aby bola ich tvárou. National Geographic sa rozhodlo spraviť s ňou rozhovor, na filmovom festivale sa premietalo aj video, v ktorom hovorí, prečo si vybrala takúto nebezpečnú a pre mnohých nepredstaviteľnú profesiu.

Hazel je veľkou inšpiráciou
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

„Pre mňa je lezenie šport, vášeň, životný štýl a spôsob ako môžem objavovať nové miesta, ľudí aj seba,“ píše na svojej oficiálnej stránke. „Urobila som zo seba kompletne nezamestnateľného človeka v hocijakej inej oblasti ako v horolezectve,“ smeje sa Hazel.

Hazel je veľkou inšpiráciou
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Vo videu však hovorí aj o mnoho zaujímavejšej stránke svojej bohatej kariéry. „Vlastne si myslím, že je jednoduchšie stať sa profesionálnou horolezkyňou, pretože to robí málo žien. Mnoho ľudí sa sústredí na fyzickú zdatnosť, my máme možno tak polovicu fyzickej sily mužov, no ja si myslím, že toto je rovnako aj o mentálnej stránke ženy,“ vysvetľuje.

Hazel zároveň veľmi múdro pokračuje: „Keď ste malá a vyrastáte ako dievča, ste slabšia a zbabelejšia ako chlapci, to oni sú tí odvážni. No tejto úlohy sa ženy nemusia zhostiť, treba ale povedať, že je v poriadku báť sa. Myslím, že spoločnosť už dnes ženy vidí inak, aj tie silné, a tak to má byť.“

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu