Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Inšpiratívny príbeh o víťazstve nad smrťou: Kevin oslavuje život srdcom, a to doslova!

Kevin sa snaží žiť lepší život.
Kevin sa snaží žiť lepší život. (Zdroj: YouTube)

BRISTOL – Svet je plný zázrakov a existuje veľa príbehov, ktoré ich opisujú. Sú často natoľko neuveriteľné, že sa ústnym podaním znižuje ich hodnovernosť. Nie však v prípade Kevina Mashforda (38), podnikateľa, ktorého zradilo srdce. Po tom, ako mu zlyhali obličky a pľúca, museli mu lekári transplantovať srdce.

Po úspešnej operácii začal Kevin poslušne rehabilitovať a ešte v nemocnici zistil, že ho obzvlášť baví cvičiť na stacionárnom bicykli. Keď ho prepustili, so svojou úplne novou záľubou neprestal, práve naopak. Jazdieva čoraz dlhšie trasy, dokonca sa pripravuje na súťaž. Na svojej prilbe má však napísané meno John.

Kevin totiž o mužovi, ktorému patrilo jeho nové srdce vedel len to, že sa volal John a bol to vášnivý cyklista. Zomrel, keď ho na výlete zrazilo auto. Kevina práve táto skutočnosť donútila k tomu, aby niečo spravil so svojím životom. Práve Johnova vášeň mu vrátila chuť do života, údajne sa hneď po transplantácii cítil lepšie.

„Vo chvíli, keď som sa zobudil, cítil som sa silnejší. Požiadal som svojho fyzioterapeuta, aby som mohol každý deň trénovať na rotopede, sedem minút po dobu siedmich dní, na pamiatku môjho darcu,“ opisuje Kevin, ako sa z poďakovania stal jeho nový životný cieľ, z čoho sa teší najmä manželka Jo (38), ktorá čaká už tretie dieťa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu