Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Bratislavská ZOO má rozkošné chlpaté prírastky: FOTO Pima a Pam, ktorých si zamilujete!

Pim a Pam majú aj staršieho bračeka Zobraziť galériu (4)
Pim a Pam majú aj staršieho bračeka (Zdroj: ZOO Bratislava)

BRATISLAVA - Pim a Pam sú dve maličké okaté pandy a ich rodokmeň siaha až do ďalekých Himalájí. V Bratislavskej ZOO, ktorá ako jediná na Slovensku tento druh chová, sa im však veľmi páči. Z búdičky, kde sa plaché zvieratká doteraz ukrývali, už začínajú vystrkovať zvedavé hlávky.

Šťastnými rodičmi sú od 2. júla 2014 mamka Coco a takto Pung, ktorí sa do Bratislavy „presťahovali“ v roku 2011 a kým sa spoznali bližšie, nemali si čo povedať. Proces ich zoznamovania bol mierne rozpačitý, Pung sa pri prvom stretnutí Coco zľakol, nakoľko nečakal nového jedinca vo svojom výbehu, spočiatku sa choval ku Coco odmerane, no nakoniec podľahol jej šarmu a po pár dňoch ich bolo možné vidieť, ako spia vedľa seba na konári a tak je tomu dodnes,“ opísala zoznamovanie zvieratiek Katarína Matejovičová z bratislavskej ZOO.

Coco s mláďatami
Zobraziť galériu (4)
Coco s mláďatami  (Zdroj: ZOO Bratislava)

O svoje dve detičky sa trojnásobná mamka dobre stará, podobne ako minulý rok, keď sa jej prvý raz narodil Aiko, brat Pim a Pam. V ZOO ich môžete vidieť pobehovať spolu na konári alebo vystrkovať hlávku z búdičky. Keď sa pohybujú, majú tackavú chôdzu, pretože ich predné končatiny sú kratšie ako zadné. Pandy červené sú všežravce a živia sa najmä bambusmi, ovocím, zeleninou, hmyzom, či dokonca kuracím mäsom. Pôvodne pochádzajú z vysokohorských oblasti Himalájí, kde žijú v nadmorskej výške medzi 2 200 až 4 800 m. n. m.

Rodinka spolu trávi čas na konároch stromov
Zobraziť galériu (4)
Rodinka spolu trávi čas na konároch stromov  (Zdroj: ZOO Bratislava)

Bratislavská ZOO má rozkošné
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ZOO Bratislava)

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu