Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Chlapček sa narodil s ôsmimi končatinami: Po úspešnej operácii sa teší zdraviu!

Chlapček sa narodil s parazitickým dvojčaťom Zobraziť galériu (2)
Chlapček sa narodil s parazitickým dvojčaťom (Zdroj: Foto: Nasser Kakembo)

NABIGINGO – Pred troma mesiacmi sa v Ugande narodil chlapček s ôsmimi končatinami. Rodičia ostali šokovaní, no šikovným lekárom sa parazitické dvojča podarilo pri náročnej operácii odstrániť. Dieťatko sa zotavuje a podľa všetkého ho čaká plnohodnotný život.

Bábätko Paul Mukisa sa narodil so štyrmi nôžkami a štyrmi rúčkami v malej dedine Nabiginfo vo východnej Ugande. Rodičia Margaret Awinová a Boniface Okongo najprv žiadali o pomoc v okresnej nemocnici, ale tam im lekári povedala, že nemôžu nič robiť. Ich dieťatku pomohol až tím lekárov pod vedením doktora Johna Sekabira v hlavnom meste Kampale.  

Odborníci skonštatovali, že v tele chlapčeka parazituje jeho dvojča a že pečeň a srdiečko má na opačnej strane. Lekári preto počkali, kým sa dieťatko dostatočne vyvinie na to, aby zvládlo náročnú operáciu.

Chlapček sa narodil s
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Nasser Kakembo)

Ako informuje denník Daily Mail, chlapčeka operovali po troch mesiacoch od narodenia, zákrok trval tri hodiny. "Operácia sa podarila a nenastali žiadne pooperačné komplikácie," uviedol lekár Nasser Kakembo. Dieťatko sa zotavuje, podľa lekárov by malo byť úplne v poriadku. Prípady parazitických dvojčiat sú extrémne zriedkavé.


  
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu