Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Malý Tomáško si plní sen: Začal podnikať, aby si kúpil počítač!

Tomáško na Facebooku pravidelne informuje o svojej práci Zobraziť galériu (6)
Tomáško na Facebooku pravidelne informuje o svojej práci (Zdroj: Facebook)

PRAHA - Mladý Tomáš Vejmola z Mníšek pod Brdy veľmi chce nový počítač s výbornou grafikou. Namiesto prosenia rodičov, aby mu ho kúpili, vymyslel skvelý plán ako si naň zarobiť sám. Začal z rodinného sadu vyrábať a sušiť jablká s jablkovo-škoricovým čajom. Ak by ste chceli ochutnať jeho dobroty, stačí mu napísať na Facebooku správu a mladík vám pripraví balíček. Chvályhodné je, že celú iniciatívu zorganizoval sám.

Koľkí z nás si spomenú, že keď niečo chceli, vyprosili alebo vytrucovali si to u rodičov. Zmysel celého snaženia môže byť príkladom pre ostatných mladých podnikavcov. Keď človek niečo chce, najlepšie je nečakať, ale ísť si za svojim cieľom.

Na Facebooku už prekročil hranicu 5-tisíc fanúšikov, kde mu ľudia píšu ďakovné správy, fotky ako otvárajú jeho sušené jablká alebo pochvaly. Raketovo mu pribúdajú noví fanúšikovia, ktorí si možno raz jeho sušené jablká alebo křížalky raz objednajú.

Malý Tomáško si plní
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook)

Jeden balíček sušených jabĺk stojí 40 českých korún. Poštovné ďalších 100 korún. Do rodnej obce rozváža zásielky zadarmo. Mnohí fanúšikovia si objednávajú dobroty od Tomáška aj napriek vyššej cene za dopravu, pretože mu jednoducho fandia.

Prácou sa dopracuje za svojim snom
Zobraziť galériu (6)
Prácou sa dopracuje za svojim snom  (Zdroj: Facebook)

Pri takomto tempe bude mať nový počítač čo nevidieť. S oteckom sa príkladne starajú o svoju prácu, ale aj o svoj marketing. Pravidelne na Facebooku píše statusy a ukazuje fotky z výrobného procesu sušených jabĺk a chutného čaju.

Sušičky, pomocou ktorých vyrába křížaly
Zobraziť galériu (6)
Sušičky, pomocou ktorých vyrába křížaly  (Zdroj: Facebook)

Možno že raz z neho bude veľký podnikateľ, ale možno že nikdy nezarobí toľko, aby mohol mať luxusné vily a autá. Úplne inou stránkou je fakt, že robí činnosť, ktorá ho baví. Podstatou Tomáškovho príbehu je to, aby sa každý spoliehal na seba a nečakal, kým mu padnú pečené holuby rovno do úst.

O objednávky nemá núdzu
Zobraziť galériu (6)
O objednávky nemá núdzu  (Zdroj: Facebook)

Dobrý kúpeľ je po práci vynikajúci
Zobraziť galériu (6)
Dobrý kúpeľ je po práci vynikajúci  (Zdroj: Facebook)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu